Αναζωπυρώνονται τα σενάρια περί ανασχηματισμού

Την αναζωπύρωση των σεναρίων περί κυβερνητικού ανασχηματισμού έχουν προκαλέσει οι παραιτήσεις της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου και του υπουργού Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Ακόμα δεν είναι σαφές πότε θα ληφθούν αποφάσεις, όμως σε κάθε περίπτωση δεν αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις προτού ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επιστρέψει από την Τρίπολη, όπου στις 19:30 το απόγευμα θα μιλήσει στο αναπτυξιακό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε συνδυασμό με την παραίτηση του υφυπουργού Παιδείας Κώστα Ζουράρι τον Ιανουάριο, οι νέες αποχωρήσεις έχουν αφήσει κενές τρεις κομβικές κυβερνητικές θέσεις.

Ένα από τα ονόματα που ακούγεται ότι μπορεί να μετακινηθούν είναι του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος επλήγη πολιτικά εξαιτίας της πετρελαιοκηλίδας που προκλήθηκε στον Αργοσαρωνικό το φθινόπωρο, ενώ το όνομά του έχει συνδεθεί και με την υπόθεση Novartis.

Ένα ακόμα όνομα που ακούγεται για πιθανή αποχώρηση είναι του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες νοσηλεύτηκε με συμπτώματα υπερκόπωσης.

Τέλος, σε δύσκολη θέση πιστεύεται ότι βρίσκεται και υπουργός Πολιτισμού Λύδια Κονιόρδου, το όνομα της οποίας συνδέθηκε αρνητικά με την επένδυση του Ελληνικού.

Πριν αναχωρήσει για την Πελοπόννησο ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.
Πηγή: skai.gr