Βορίδης: Δικονομικά άκυρες οι καταθέσεις των μαρτύρων της Novartis

«Οι προστατευόμενοι μάρτυρες στην υπόθεση της Νοβάρτις έχουν καταθέσει χωρίς να είναι αυτόπτες και χωρίς να έχουν προσωπική γνώση. Όσα μεταφέρουν αποτελούν είτε εκτιμήσεις, είτε δηλώσεις άλλων», δήλωσε στον ΣΚΑΪ, ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης, ο οποίος θα είναι ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην προανακριτική επιτροπή.

Σημείωσε πως, εφόσον οι μάρτυρες δεν κατονομάζουν την πηγή τους, οι καταθέσεις τους είναι δικονομικά άκυρες.

Ο κ. Βορίδης μάλιστα τόνισε ότι οι μάρτυρες πρέπει να δώσουν διευκρινίσεις και όσοι είναι υπέρ των διευκρινίσεων πρέπει να συμφωνήσουν να κληθούν να καταθέσουν οι μάρτυρες στην προανακριτική.

Ο βουλευτής της ΝΔ μάλιστα διερωτήθηκε αν θα κληθεί στην επιτροπή και ο πρώην επικεφαλής της Novartis στην Ελλάδα, Κωνσταντίνος Φρουζής.

Μιλώντας επίσης στον ΣΚΑΪ, ο επικεφαλής στην επιτροπή από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, τόνισε ότι αντικείμενο της επιτροπής θα πρέπει να είναι η πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης.

Πρόσθεσε ότι η παράταξη του δε θα συμπράξει στην απόπειρα της κυβέρνησης να τελειώσει με διαδικασίες φαστ τρακ τις εργασίες της επιτροπής, ώστε να μείνει η λάσπη στον ανεμιστήρα και να επιστρέψει η υπόθεση στη Δικαιοσύνη.

Υπογράμμισε τέλος ότι η επιτροπή θα πρέπει να έχει ανακριτικά καθήκοντα και θα πρέπει να κληθούν οι μάρτυρες.

«Κανείς δεν πρέπει να φοβάται την αλήθεια», είπε ο κ. Παπαθεοδώρου.

Πηγή: skai.gr
TAGS: Novartis