Πάιατ: Δεν υπάρχει έρευνα του FBI για Έλληνες πολιτικούς - Σχόλιο Μαξίμου

«Ο αμερικανός πρέσβης δεν είπε αν υπάρχουν Έλληνες πολιτικοί στις έρευνες του FBI» διαβεβαιώνουν κυβερνητικές πηγές μετά τη σχετική δήλωση που έκανε ο Τζέφρι Πάιατ.

Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν νωρίτερα, ο κ. Πάιατ διευκρίνισε για την υπόθεση Novartis ότι «η έρευνα του FBI επικεντρώνεται σε εγκλήματα που παραβιάζουν τον αμερικανικό νόμο. Δεν υπάρχει καμία έρευνα του FBI που να αφορά Έλληνες πολιτικούς».

Τι λέει το Μαξίμου


«Σε επικοινωνία διπλωματικού συμβούλου του πρωθυπουργού με τον αμερικανό πρέσβη, ο κ. Τζέφρι Πάιατ διευκρίνισε ότι κατά τη συνάντησή του με τον Κ. Μητσοτάκη ουδέποτε αναφέρθηκε στο εάν υπάρχουν ή όχι Έλληνες πολιτικοί στις έρευνες του FBI για το σκάνδαλο Novartis» αναφέρουν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με το Μαξίμου, «ο κ. Πάιατ δεν θα μπορούσε να τοποθετηθεί ως προς την ουσία της υπόθεσης, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διερεύνησή της τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ελλάδα». 

... Και η στάση του πρέσβη

Tην ίδια ώρα ωστόσο, εντύπωση προξενεί το γεγονός ότι ο αμερικανός πρέσβης έχει κάνει retweet ακριβώς την επίμαχη δήλωση, δηλαδή ότι δεν υπάρχει καμία έρευνα του FBI που να αφορά Έλληνες πολιτικούς. 

Πηγή: skai.gr