O Τσίπρας έδειξε την έξοδο στην Αντωνοπούλου τρεις μέρες μετά το σάλο

Στην καρατόμηση της Ράνιας Αντωνοπούλου προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας, σχεδόν τρεις ημέρες αφότου έγινε γνωστό ότι η απερχόμενη αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας είχε λάβει δεκάδες χιλιάδες ευρώ ως επίδομα ενοικίου, κάτι που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις της κοινής γνώμης. 

Είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία της υπουργού με τον κ. Τσίπρα, ο οποίος τής ξεκαθάρισε ότι δεν έκανε ορθή χρήση της διάταξης για την επιδότηση.

Σε δήλωσή της η κ. Αντωνοπούλου τόνισε πως παραμένει «στη διάθεση του πρωθυπουργού», ωστόσο δεν υπέβαλε την παραίτησή της, ενώ διαβεβαιώνει ότι έχει ήδη κινήσει τις «διαδικασίες επιστροφής» των συνολικά 23.000 ευρώ που έλαβε την περίοδο 2015-2017.

Επιχειρώντας να εξηγήσει την απόφασή της να ζητήσει τα χρήματα παρά τη μεγάλη περιουσία της, η Ράνια Αντωνοπούλου αναφέρει πως πληροφορήθηκε από συναδέλφους της την ύπαρξη της εν λόγω επιδότησης μετά τη θεσμοθέτησή της, κι «έτσι κατέθεσα αίτηση». Τονίζει πως σταμάτησε να λαμβάνει το βοήθημα τον Αύγουστο του 2017.

Άγνωστη έως στιγμής παραμένει η στάση του συζύγου της υπουργού Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Σε λακωνική ανακοίνωση της γενικής γραμματείας του πρωθυπουργού τονίζεται για το θέμα: «Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έκανε δεκτή την παραίτηση της αναπληρώτριας Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ρ. Αντωνοπούλου και την ευχαριστεί για την τριετή σημαντική προσφορά της» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Μαξίμου.

Μετά το σάλο, με απόφαση του Αλέξη Τσίπρα θα καταργηθεί το επίδομα ενοικίου που αξιοποίησε η κ. Αντωνοπούλου για τα εξωκοινοβουλευτικά στελέχη της κυβέρνησης. 

Mιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος αποσαφήνισε ότι το ζεύγος Αντωνοπούλου - Παπαδημητρίου δεν δικαιούται επιδόματος. 
Πηγή: skai.gr