ΝΔ για δηλώσεις Γιλντιρίμ: Η Τουρκία πρέπει να μας βρει όλους απέναντι

«Κατώτερη των στιγμών» χαρακτηρίζει την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία με αφορμή τις δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρλίμ ότι το πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας έχει τη δύναμη να εξαφανίσει κάθε είδους κίνδυνο στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο.

Η αξιωματική αντιπολίτευση υπογραμμίζει ότι η Τουρκία με την πολιτική συνεχών προκλήσεων και εντάσεων θέτει σε κίνδυνο τη σταθερότητα, την ασφάλεια και την ειρήνη στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και κατηγορεί τον Τούρκο πρωθυπουργό ότι υποδαυλίζει την ένταση.

Η Ν.Δ. σημειώνει ότι η τουρκική προκλητικότητα πρέπει να μας βρει όλους απέναντι. Την Ελλάδα, την Κυπριακή Δημοκρατία, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα άλλα κράτη της Αν. Μεσογείου.

Τονίζει ωστόσο ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κατώτερη των στιγμών, κάνει ό,τι μπορεί για να δηλητηριάσει το εσωτερικό μέτωπο και την καλεί να αλλάξει αμέσως ρότα, προτάσσοντας το εθνικό συμφέρον, όσο είναι ακόμα καιρός.


Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας: 

«O Τούρκος Πρωθυπουργός αντί να εκτονώσει την ένταση την υποδαυλίζει.

Η Τουρκία με την πολιτική συνεχών προκλήσεων και εντάσεων θέτει σε κίνδυνο τη σταθερότητα, την ασφάλεια και την ειρήνη στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Πρέπει να μας βρει όλους απέναντι.

Την Ελλάδα, την Κυπριακή Δημοκρατία, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα άλλα κράτη της Αν. Μεσογείου.

Δυστυχώς, την ίδια ώρα η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, κατώτερη των στιγμών, κάνει ό,τι μπορεί για να δηλητηριάσει το εσωτερικό μέτωπο.

Οφείλει να αλλάξει αμέσως ρότα. Να προτάξει, επιτέλους, το εθνικό συμφέρον. Όσο είναι ακόμα καιρός».
Πηγή: skai.gr