Βενιζέλος: Διώξεις για εσχάτη προδοσία στην επόμενη Βουλή

«Βάζω το χέρι μου στη φωτιά για όλους αυτούς που συνεργάστηκα, μπορώ να βάλω το χέρι μου στη φωτιά για τον κύριο Πικραμένο. Είναι η πιο γελοία περίπτωση» δήλωσε την Πέμπτη το βράδυ ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Alpha, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι «χθες η κυβερνητική πλειοψηφία υπέστη συντριβή» και επέμεινε και την Πέμπτη «στα όσα περί διώξεων για εσχάτη προδοσία από την επόμενη Βουλή» είχε πει και κατά την αγόρευσή του στο κοινοβούλιο.

Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο «για σφετερισμό της ιδιότητας του κρατικού οργάνου για να αλλοιωθούν οι θεσμοί του κράτους δικαίου» επαναλαμβάνοντας ότι υπάρχει τυπική παραβίαση του άρθρου 134 του Ποινικού Κώδικα. Δεν εννοώ, εξήγησε, για εσχάτη προδοσία σε βάρος της χώρας αλλά εδώ η εσχάτη προδοσία νοείται ως κατάλυση των θεσμών του πολιτεύματος με τη συνεργασία πολιτικών και δικαστικών παραγόντων με πρωτοβουλία των πολιτικών παραγόντων.

Η επόμενη Βουλή, όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, έχει το πολιτικό βάρος να καθαρίσει και να αλλάξει αυτή την ατμόσφαιρα. Μπορεί η επόμενη Βουλή να βρεθεί μπροστά σε σοβαρά προβλήματα αλλά πρώτα θα εκκαθαριστεί η παρούσα συκοφαντία. Πρώτα θα ριχτεί φως σε αυτή τη σκευωρία που στήθηκε με τους ψευδομάρτυρες και όλους αυτούς που οργάνωσαν αυτή την κατάχρηση εξουσία, σημείωσε.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ