Γεννηματά: Ο Τσίπρας είναι υπεύθυνος για την πολιτική σκευωρία

Η Φώφη Γεννηματά, είπε από το βήμα της Βουλής ότι ο «Αλέξης Τσίπρας είναι υπεύθυνος για την πολιτική σκευωρία», ενώ τον κατηγόρησε ως ενορχηστρωτή της όλης υπόθεσης σχετικά με τη Novartis.

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια πολιτική σκευωρία με ενορχηστρωτή τον κ.Τσίπρα και βραχίονες τους υπουργούς του. Και τι σύμπτωση ο επικεφαλής της ΕΥΠ επί κυβερνήσεως ΝΔ και οι θύλακες του στη δικαιοσύνη είναι αυτή που κινούν τα νήματα. Υπάρχει προστατευόμενη περίοδος με προστατευόμενο πρωθυπουργό και προστατευόμενους υπουργούς και ο λαός σας έχει πάρει χαμπάρι. Εμείς ποτέ δεν αρνήθηκαμε την έρευνα, πρώτοι εμείς λέμε όλα στο φως αλλά με ανεπηρέαστη την δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της γιατί εμείς δεν σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας», είπε η κ. Γεννηματά.

«Ο κ.Τσίπρας δεν ενδιαφέρεται για όλα αυτά αν ενδιαφερόταν θα φρόντιζε να υπάρξει πλήρης έλεγχος και διαφάνεια χωρίς επιλεκτικές εξαιρέσεις ημετέρων και χωρίς διακριτή μεταχείριση της περιόδου 2004- 2009 της ΝΔ οπότε και εκτροχιάστηκε η δαπάνη», πρόσθεσε.

«Είναι η ίδια επικίνδυνη λογική που οδήγησε σε καθεστωτικές αντιλήψεις του τύπου τώρα είναι η ώρα να κατακτήσουμε την εξουσία. Δεν θα επιτρέψουμε να κατρακυλήσει και πάλι η Ελλάδα και η Βουλή στο βούρκο, όσο περνάει από το χέρι μας δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η πολιτική ζωή του τόπου ρωμαϊκή αρένα. ο σκάνδαλο Novartis όντως έχει πληρωθεί πολύ ακριβά από την Ελλάδα να ερευνηθεί λοιπόν σε βάθος από την δικαιοσύνη στις πραγματικές του διαστάσεις. Να τεκμηριωθεί η ευθύνη της εταιρείας και να καλυφθούν όλες οι νομικές ενέργειες σε βάρος της εταιρείας ώστε να εξασφαλιστεί η αποζημίωση του Δημοσίου», τόνισε.

Η κ. Γεννηματά ανέφερε ότι έστειλε στον πρόεδρο της Βουλής πρόταση για τη συγκρότηση κοινοβουλευτικής επιτροπής που θα εξετάσει την αγορά φαρμάκου και την φαρμακευτική δαπάνη στην Ελλάδα από σήμερα και για την επόμενη δεκαετία. Με ειδική αναφορά στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία που πλήττεται από τις αθέμιτες πρακτικές των πολυεθνικών κολοσσών.

«Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να υποδύεται τον σταυροφόρο της διαφάνειας αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Η δικαιοσύνη μπορεί να συνεργαστεί με τις διεθνείς αρχές για να αποκαλύψει τις πρακτικές της πολυεθνικής φαρμακοβιομηχανίας τις υπόγειες συναλλαγές και τη διαφθορά που συνδέεται με αυτές. Θέλετε κύριοι της κυβέρνησης να βρούμε την αλήθεια είναι την κουκουλώσετε; Μας ενδιαφέρει να λάμψει η αλήθεια, μας ενδιαφέρει να διαπιστωθούν τα οποία θεσμικά κενά που επιτρέπουν την διασπάθιση του δημοσίου χρήματος ώστε να διορθωθούν και να μην επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα στο μέλλον. Θέλουμε να εντοπιστούν οι όποιοι επιτήδειοι εκμεταλλεύτηκαν αυτά τα κενά και πλούτισαν εις βάρος του Δημοσίου. Θα αποκαλυφθεί ο ρόλος σας η γκρίζα προπαγάνδα που διαστρέφει τα γεγονότα, απαιτούμε την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης γι’ αυτό και λέμε ναι στην σύσταση ειδικής επιτροπής με πλήρη ανακριτικά καθήκοντα που θα έχει τη δυνατότητα να διερευνήσει σε βάθος την υπόθεση για όλους και για όλα για να αποκαλυφθεί επιτέλους η σκευωρία, για να βγει στο φως η αλήθεια για να μην μείνουν σκιές για κανένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και της προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης. Η χώρα θα πάρει τον δρόμο που πρέπει και εσείς θα πάρετε δρόμo», είπε.

Η κ. Γεννηματά ζήτησε η προανακριτική να κάνει έλεγχο σε βάθος και να έχει όλες τις εξουσίες που χρειάζεται. «Καθαρές κουβέντες λοιπόν κύριοι της κυβέρνησης. Ρωτώ τι είδους προανακριτική πάτε να κάνετε, αλλά λέτε στην ημερήσια διάταξη αλλά λέτε στην πρόταση των βουλευτών. Δεν είναι το κύριο έργο της επιτροπής αυτής ο έλεγχος της παραγραφής εμάς δεν μας ενδιαφέρει η παραγραφή μας ενδιαφέρει να δούμε την ουσία της υπόθεσης. Για μας προϋπόθεση είναι η πλήρως και σε βάση διαλεύκανση της ιστορίας, οι δήθεν προστατευόμενης οι μάρτυρες να έρθουν και να καταθέσουν στην επιτροπή της Βουλής και μάλιστα σε αντιπαράσταση με τα αναφερόμενα από αυτούς πρόσωπα. Λέμε ναι σε κάθε διαδικασία αποκάλυψη της αλήθειας και σε διερεύνηση χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις. Για τους ίδιους λόγους λέμε όχι σε μια ψεύτικη επιτροπή που θα αποκρύψει την πραγματικότητα της υπόθεσης επειδή δεν βγαίνει τίποτα σε βάρος των πολιτικών αντιπάλων των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Λέμε όχι σε fast track κοινοβουλευτικά δικαστήρια μόνο και μόνο για τη δημιουργία εντυπώσεων».

Tέλος, η Φώφη Γεννηματά ολοκλήρωσε την ομιλία με νέα «πυρά» κατά του Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι «απόψε κομπάζετε, υποδυόμενοι τους κατήγορους, τους αγγέλους της κάθαρσης. Αλλά δεν έχετε συναίσθηση της πραγματικής σας θέσης. Απόψε είστε εσείς που στέκεστε στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Κι είμαστε εμείς που σας κατηγορούμε. Επώνυμα, χωρίς κουκούλες. Σας κατηγορούμε για τον θεσμικό κατήφορο που σπρώχνετε τη χώρα. Σας κατηγορούμε για τις ευθείες παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη. Για τη χειραγώγηση δικαστικών λειτουργών. Για θεσμικό σκάνδαλο. Σας κατηγορούμε για τη συνειδητή απαξίωση της χώρας. Τη διγλωσσία, τα μισόλογα, τη μόνιμη αλαζονεία μιας πρόσκαιρης εξουσίας. Σας κατηγορούμε για τη διαρκή εμφυλιοπολεμική ρητορική. Για το μίσος και το δηλητήριο που χύνετε στη δημόσια ζωή του τόπου. Για τις σκιές. Για τον λαϊκισμό. Για την απαξίωση της πολιτικής. Για το βαρύ στίγμα που, φεύγοντας, αφήνετε πίσω σας στον πολιτικό κόσμο. Εμείς σας κατηγορούμε κι ο λαός θα σας κρίνει».

Πηγή: skai.gr