Κλείσιμο

Σαμαράς προς κυβέρνηση: Δεν ψάξατε για ενόχους, τους επιλέξατε

«Δεν ψάξατε για ενόχους, τους επιλέξατε» δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς απευθυνόμενος στην κυβέρνηση για την υπόθεση Novartis.

Ο πρώην πρωθυπουργός δεσμεύτηκε δε, ότι οι σημερινοί κυβερνώντες θα λογοδοτήσουν τόσο για τη Novartis όσο και για τη διαπραγμάτευση του πρώτου εξαμήνου του 2015, αλλά και για το άνοιγμα των συνόρων στους μετανάστες, κάνοντας λόγο για εσχάτη προδοσία. Πρόκειται, είπε για τη μεγαλύτερη πολιτική σκευωρία, από συστάσεως ελληνικού κράτους. 

«Εσείς κ. Παπαγγελόπουλε, και η εισαγγελέας Διαφθοράς Τουλουπάκη δώσατε το όνομά μου στο FBI προσπαθώντας να με σπιλώσετε, και έχετε θράσος να μιλάτε για παρακράτος, αν θέλετε να μάθετε ποιοι είναι παρακράτος ρωτήστε τους δικαστές» δήλωσε δε.

Κατήγγειλε δε ότι η εφημερίδα Documento του εκδότη Κώστα Βαξεβάνη ήξερε για τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων πριν γίνουν στις 4 Φεβρουαρίου.

«Εξανάγκασαν σε παραίτηση την τότε Εισαγγελέα Διαφθοράς και έστρεψαν την προσοχή τους στην σπίλωση των αντιπάλων. 11 μήνες πριν, ανήγγειλαν μέσω Βαξεβάνη για μένα και τον Πικραμμένο προτού υπάρξει μαρτυρία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

«Πού ήξεραν (σ.σ ότι εμπλέκεται o ίδιος) Τσίπρας και Βαξεβάνης; Είχαν κληρονομικό χάρισμα, μαντικές ικανότητες; πήγαν σε χαρτορίχτρες; Έστησαν συκοφαντία, άρχισαν να τη διαδίδουν, και μετά βρήκαν τους ψευδομάρτυρες» τόνισε.

Σε ολόκληρη τη δικογραφία, σημείωσε ο Αντώνης Σαμαράς, δεν υπάρχει καμία απόδειξη ολόκληρη δικογραφία στηρίζεται σε αστήρικτες και χυδαίες κατηγορίες, σε «εικάζω, άκουσα, μού είπαν, νομίζω». «Στα στοιχεία του FBI δεν υπάρχει τίποτε για εμένα» είπε.

«Ποιος είναι ο υπουργός ΠΚ που τον κρύβουν στοργικά, ενώ τους υπουργούς μου τους πέταξαν στα σκυλιά;» διερωτήθηκε.

Όπως δήλωσε ακόμα τον πρώην πρόεδρο της Novartis Ελλάδας Κωνσταντίνο Φρουζή τον είχε δει φορές θεσμικά μπροστά σε κάμερες.Τη μία παρουσία της Μέρκελ. Και στις δύο περιπτώσεις παρουσία υπουργών και εκπροσώπων άλλων εταιρειών, και ο πρόεδρος της Novartis είχε κάνει λόγο για «ανάλγητη πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ στο φάρμακο» ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ταχθεί κάθε μέτρου που θα μείωνε τη φαρμακευτική δαπάνη.

«Εγώ δεν κρύβομαι πίσω από την ασυλία. Εσείς θα κρυφτείτε στην δική μου μήνυση πίσω από την ασυλία;» τόνισε ακόμα. 

Πηγή: skai.gr
TAGS: Novartis