Βενιζέλος: Χαίρομαι που βρήκατε μία θέση και για εμένα στην υπόθεση Novartis

Οξύτατη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε κατά την τοποθετήσή του ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας για την εμπλοκή του στην υπόθεση Novartis. Ο κ. Βενιζέλος μεταξύ άλλων τόνισε πως η δικαιοσύνη έχει φτάσει να γίνει σήμερα έρμαιο των διαθέσεων και των πιέσεων της Κυβέρνησης.

Αναλυτικά ο κ. Βενιζέλος τόνισε: "Χαίρομαι γιατί στην υπόθεση αυτή βρήκατε μία θέση και για εμένα. Παρότι δεν μπόρεσε ο ένας από τους τρεις μάρτυρες που ψέλλισε κάπου το όνομά μου να αφηγηθεί για εμένα μία ιστορία που να έχει ενδιαφέρον. Μία ιστορία με βαλίτσες τσάντες και φακέλους. Μία πολύ μίζερη ιστορία είναι η δική μου ιστορία συγκριτικά με των υπολοίπων.

Το όνομά μου υποθέτω πως μπήκε στην δικογραφία από συνήθεια. Κάποιοι δεν έχουν βάλει ακόμη μυαλό. Σας ευχαριστώ γιατί με τον τρόπο αυτό με τοποθετήσατε στην πρώτη γραμμή της μάχης για την δημοκρατία και το κράτος δικαίου γιατί αυτό διακυβεύεται σήμερα. Το θεμελιώδες ερώτημα «γιατί αυτό γίνεται τώρα; Έτυχε τώρα να εμφανιστούν πρόθυμοι μάρτυρες την επομένη του συλλαλητηρίου; Πολύ καλό για να είναι αληθινό. Την υπόθεση Novartis την επωάζεται εδώ και ενάμιση χρόνο.

Γιατί υπάρχει σήμερα αυτή η επιτάχυνση; Γιατί ο ριζοσπαστισμός σας στα θέματα οικονομίας εξατμίστηκε. Γίνατε τα καλύτερα delivery boy των θεσμών. Το αφήγημα της καθαρής εξόδου δεν προκύπτει και προσκρούει στις αγορές. Πληθαίνουν οι προειδοποιήσεις πως μία δική σας καθαρή έξοδος είναι επικίνδυνη. Δεν αναζητείτε ούτε υπευθυνότητα ούτε συναίνεση, θέλατε να συγκαλύψετε τα ενδοκομματικά σας φέροντας σε δύσκολη θέση την αντιπολίτευση.

Τα Ίμια 2 είναι δυστυχώς πολύ χειρότερα από τα Ίμια 1. Είναι η πρώτη φορά στα 15 χρόνια διακυβέρνησης Ερντογάν που έχουμε θερμό επεισόδιο και διολίσθηση στα μεγάλα Εθνικά μας θέματα.

Όταν συμβαίνουν όλα αυτά η κυβέρνηση ζητά την εύκολη διαφυγή η οποία είναι όμως και ανεύθυνη και επικίνδυνη. Στην δικαιοσύνη έχει δημιουργηθεί μία ζοφερή κατάσταση. Οι δικαστές βρίσκονται υπό στενή παρακολούθηση, ασκούνται διαρκώς πειθαρχικές και ποινικές διώξεις κατά δικαστών όταν η δικανική τους κρίση δεν αρέσει. Οι παρεμβάσεις της Διευθύντριας του Νομικού Τμήματος του Πρωθυπουργού πιέζει τους εφέτες να ζητήσουν την σύγκλιση της ολομέλειας για υποθέσεις. Το βαθύ κράτος μετά από πολλές δεκαετίες στεγάζεται και πάλι στην δικαιοσύνη και αυτό το έχει αναλάβει συνεργείο της τρίτης συνιστώσας της κυβέρνησης.

Εμπλέκετε εμένα και τον κύριο Σαμαρά γιατί μπήκατε στην γραμμή μας και αυτό δεν το αντέχετε. Εμένα με εμπλέκετε γιατί επαληθεύονται οι θέσεις μου και οι προειδοποιήσεις μου. Ο Παναγιώτης Πικραμμένος αναρωτήθηκε γιατί στοχοποιήθηκε. Γιατί εκφράζει στην δικαιοσύνη μία άλλη άποψη, μία άποψη αντίστασης. Ο Γιάννης Στουρνάρας γιατί έχετε φαγωθεί να τον διώξετε από την TτΕ και ο κ. Αβραμόπουλος γιατί θέλετε να αφήσετε φεύγοντας δικό σας επίτροπό στην Ευρώπη.
Το ερώτημα σήμερα είναι, είναι όλοι οι υπουργοί στην δικογραφία; Ο στόχος είναι προφανής. Διεμβολισμός της δημοκρατίας με άλλον τρόπο από αυτό που αποτύχατε να κάνετε με το ονοματολογικό. Στην Δημοκρατική Συμπαράταξη έχετε στοχεύσει σε όλους όσους αντιστέκονται στο «φλερτ» με τον ΣΥΡΙΖΑ".
Πηγή: skai.gr
TAGS: Novartis