Γεωργιάδης: Να ψηφίσετε ΝΑΙ στη διαδικασία διότι θέλω να πάω να δικαστώ

«Τουλάχιστον 11 φάρμακα της Novartis αυξήθηκαν από το τελευταίο δελτίο τιμών της κυβέρνησης Σαμαρά μέχρι το πρώτο δελτίο τιμών των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Ο χαμηλότερος τζίρος της Novartis έγινε επί της δικής μου θητείας, και το σχετικό έγγραφο της ΕΛΣΤΑΤ είναι τίτλος τιμής για εμένα» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη συζήτηση στη Βουλή για τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο βουλευτής ζήτησε θετική ψήφο για την Προανακριτική, καθώς θέλει να δικαστεί.

«Έχω πληρωθεί για κάτι που η Novartis δεν έχει εισπράξει;» διερωτήθηκε ο κ. Γεωργιάδης, αναφερόμενος στην ψευδομάρτυρα, όπως την αποκάλεσε, η οποία ισχυρίζεται ότι ο ίδιος πήρε 2 εκατ. ευρώ και 1 εκατ. ευρώ ο κ. Στουρνάρας για ένα ποσό 65 εκατ. ευρώ που η Novartis δεν πήρε ποτέ ως οφειλόμενα του δημοσίου. Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι ήταν επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ η Νovartis πληρώθηκε χρωστούμενα ύψους 60 εκατομμυρίων.

«Το σκάνδαλο Novartis είναι ότι ένα φάρμακο ανέβηκε κατά 3 ευρώ… Ο υπουργός βγάζει τις τιμές των φαρμάκων ή οι αρμόδιες επιτροπές;» ανέφερε ακόμα.

«Η σημερινή ελληνική κοινωνία, πιστεύει ότι το σύνολο των πολιτικών τα παίρνει. Υπάρχει το τεκμήριο της ενοχής και όχι το τεκμήριο της αθωότητας» τόνισε ο πρώην υπουργός Υγείας, διευκρινίζοντας ότι θα ήθελε να εξεταστεί και για το αδίκημα της απιστίας και να αποδείξει την αθωότητά του.

Κάλεσε επίσης την κυβέρνηση να μην επιμείνει στην άποψή της ότι το αδίκημα της απιστίας έχει παραγραφεί. «Προφανώς το κάνετε, είπε, για τον Παναγιώτη Κουρουμπλή. Να μην κρυφτεί από την παραγραφή» σημείωσε.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κατήγγειλε ακόμα ότι ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος μιλούσε 25 φορές την ημέρα με την εισαγγελέα Διαφθοράς κ. Τουλουπάκη και ζήτησε την άρση του απορρήτου τηλεφωνικών συνομιλιών από τον υπουργό Δικαιοσύνης. Ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε επίσης να έρθει στην Βουλή η κα. Τουλουπάκη προκειμένου να αποκαλύψει στους βουλευτές τι συζητούσε με τον κ. Παπαγγελόπουλο. Για παραβίαση του Συντάγματος έκανε επίσης λόγο ο Άδωνις Γεωργιάδης με αφορμή τις δηλώσεις Παπαγγελόπουλου στις 5 Φεβρουαρίου έξω από το Μαξίμου διερωτώμενος «από που γνώριζε τα στοιχεία της Δικογραφίας».

Διευκρίνισε επίσης ότι την αρμοδιότητα για την τιμολόγηση των φαρμάκων δεν την είχε ο ίδιος, αλλά ο υφιστάμενός του υφυπουργός Αντώνης Μπέζας. Τα φάρμακα που εισήχθησαν επί των ημερών του στις λίστες, ήταν μνημονιακή υποχρέωση και σε κάθε περίπτωση ήταν φάρμακα χαμηλού τζίρου με πολύ χαμηλή συμμετοχή της Novartis.

Ο κ. Γεωργιάδης μίλησε για στημένες κατηγορίες, προσθέτοντας ότι «οι προστατευόμενοι μάρτυρες πρέπει να έκαναν πολύ καιρό μαθήματα να προσαρμόσουν τις καταθέσεις τους σε αυτά που έχει γράψει ο Κώστας Βαξεβάνης και έχει πει ο Αλέξη Τσίπρας».

Στην τοποθέτηση Γεωργιάδη απάντησε ο κ. Παπαγγελλοπουλος ο οποίος σημείωσε: «έχω ζητήσει μόνος μου να ανοίξουν τα τηλέφωνά μου αλλά να ανοίξουν και κάποιων άλλων. Αν αυτό συνιστά παραδοχή παρανομίας να μας το πουν».

Πηγή: skai.gr
TAGS: Novartis