Στήριξη Μητσοτάκη σε Αναστασιάδη μετά τη νέα τουρκική NAVTEX

Την αμέριστη στήριξή του για το ζήτημα που έχει ανακύψει μετά και την έκδοση νέας τουρκικής Navtex στην κυπριακή Α.Ο.Ζ. εξέφρασε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε μαζί του σήμερα το πρωί.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι η εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα λειτουργεί αποσταθεροποιητικά στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και διαβεβαίωσε τον κ. Αναστασιάδη ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, στο πλαίσιο και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, προκειμένου να αναδειχθεί η τουρκική προκλητικότητα, να διασφαλιστούν τα κυπριακά κυριαρχικά δικαιώματα και να τερματιστούν οι παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου από την Τουρκία.

Εν τω μεταξύ, στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. την Παρασκευή ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης θα θέσει το θέμα των τουρκικών προκλήσεων στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, μετά και την ανανέωση μέχρι τις 10 Μαρτίου της παράνομης τουρκικής Navtex.

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή στη Λευκωσία, η εν λόγω απόφαση οριστικοποιήθηκε στη χθεσινή σύσκεψη που έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο υπό την προεδρία του Κύπριου προέδρου.
  
Επίσης, αποφασίστηκε να γίνει διάβημα στον ΟΗΕ, ενώ το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας εξέδωσε ναυτική οδηγία με την οποία προειδοποιεί τους ναυτιλευομένους για την παράνομη ενέργεια της 'Αγκυρας.

Σήμερα ο κος Αναστασιάδης θα έχει κοινή σύσκεψη με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων ενώ το μεσημέρι, θα δεχθεί την πρέσβειρα των Ηνωμένων Πολιτειών στη Λευκωσία, Κάθλιν Ντόχερτι.
Πηγή: skai.gr -AMΠΕ