Τσίπρας: Στόχος της κυβέρνησης η πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης Novartis

Ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης, αναμένεται να τονίσει στην τοποθέτησή του κατά τη σημερινή κοινοβουλευτική διαδικασία για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση "Novartis", ότι διαρκής στόχος της κυβέρνησης είναι να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της και ό,τι προβλέπεται θεσμικά για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Σε συνέχεια της ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ την περασμένη εβδομάδα, ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί στην ουσία του σκανδάλου Novartis, τη φαρμακευτική δαπάνη και την ειδική μεταχείριση συγκεκριμένων εταιριών από προηγούμενες κυβερνήσεις, όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές. Θα αναδείξει επιπλέον τις ειδικές σχέσεις της οικονομικής ελίτ του κλάδου με στελέχη του παλαιού πολιτικού συστήματος.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να εξαπολύσει επίθεση στη ΝΔ για τις κατηγορίες της περί "σκευωρίας", καθώς και για την διαρκή "επιχείρηση τρομοκράτησης" των προστατευόμενων μαρτύρων, όπως καταλογίζει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης η κυβέρνηση. Επιπλέον αναμένεται να στηλιτεύσει τις «ευθείες παρεμβάσεις» στη Δικαιοσύνη, στην οποία κατά τα λοιπά ομνύει αλά καρτ η ΝΔ, όπως σχολιάζουν οι ίδιες πηγές.

Πηγή: skai.gr