ΝΔ για Novartis: Ναι σε Προανακριτική με μία κάλπη για να φανεί η σκευωρία

Να αφήσει τα επικοινωνιακά παιχνίδια, και να συναινέσει στο να στηθεί μια κάλπη την Τετάρτη για την υπόθεση της Novartis καλούν την κυβέρνηση πηγές της ΝΔ, τονίζοντας ότι σε αυτή την περίπτωση οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ψηφίσουν υπέρ της συγκρότησης Προανακριτικής Επιτροπής.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στην Πειραιώς, «στην υπόθεση Novartis η ΝΔ εξ αρχής τάχθηκε υπέρ της ανάγκης να χυθεί άπλετο φως και να αναδειχθεί η σκευωρία της κυβέρνησης. Αυτό θα πράξει και αύριο στην Βουλή. Μέχρι και την τελευταία στιγμή θα αγωνιστεί για να στηθεί μια κάλπη, στην οποία οι βουλευτές της θα ψηφίσουν απερίφραστα ‘’ναι’’ στη συγκρότηση της Προανακριτικής Επιτροπής για να εκχωρήσουν στα μέλη της την αρμοδιότητα να κρίνουν την υπόθεση, όπως άλλωστε είναι η πρόταση που κατέθεσαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ».

Όλα τα άλλα, προσθέτουν οι πηγές της ΝΔ, είναι επικοινωνιακά παιχνίδια της κυβέρνησης που απλά επιβεβαιώνει την αδυναμία της να στοιχειοθετήσει τις ανώνυμες κατηγορίες και να συνεχίσει να σπιλώνει δύο πρώην πρωθυπουργούς και οκτώ πολιτικούς της αντιπάλους.

Νωρίτερα, η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής ενέκρινε την εισήγηση του Νίκου Βούτση για 10 αριθμημένες κάλπες – χωρίς ονόματα, προσωποποιημένα ψηφοδέλτια για κάθε ένα από τα 10 πολιτικά πρόσωπα που αναφέρονται στη δικογραφία. Το ερώτημα αφορά τη συμπερίληψή τους ή μη προς εξέταση στην Προανακριτική Επιτροπή για το ενδεχόμενο τέλεσης των αδικημάτων της δωροδοκίας, δωροληψίας και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Η προδικασία για τους τρεις μάρτυρες της Novartis πάσχει από απόλυτη ακυρότητα και κακώς οι μάρτυρες κατέθεσαν ανώνυμα δηλώνει στο μεταξύ ο Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας στον Αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου ο οποίος ανακοίνωσε ότι στους μάρτυρες της Novartis δόθηκε καθεστώς μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος μετά τη διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή, οπότε δεν υπάρχει πλέον δικαιοδοσία των Εισαγγελέων.

«Πρώτος εγώ ζητώ να ερευνηθεί σε βάθος οτιδήποτε αφορά στην προσωπική και πολιτική μου ζωή. Ας ψάξουν τους συνεργάτες μου, ας τους ερευνήσουν. Και αν κάτι βρεθεί, στο εκτελεστικό απόσπασμα» επισημαίνει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος για την υπόθεση της Novartis σε συνέντευξή το που θα μεταδοθεί απόψε, στις 12.30, στην εκπομπή του ΣΚΑΪ Ιστορίες, με τη Σία Κοσιώνη και τον Αλέξη Παπαχελά. 


Πηγή: skai.gr
TAGS: Novartis