Μηνύσεις για την υπόθεση Novartis κατέθεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Μήνυση εναντίον ενός εκ των τριών προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση Novartis αλλά και «κατά αυτουργών και συνεργών μίας σειράς εγκλημάτων που έχουν βαρύ θεσμικό χαρακτήρα» κατέθεσε ο πρώην υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο κ. Βενιζέλος είπε πως έχει γίνει στόχος «κατάχρησης εξουσίας», «κραυγαλέας ψευδορκίας και συκοφαντικής δυσφήμησης».

Ο κ. Βενιζέλος επιτέθηκε εμμέσως πλην σαφώς στην κυβέρνηση για χειραγώγηση της υπόθεσης Novartis για πολιτικό όφελος, κατηγορώντας την ότι «αντιποιείται εισαγγελικά και δικαστικά καθήκοντα», ενώ κατήγγειλε «θεσμική τερατογένεση» στο χώρο της Δικαιοσύνης εξαιτίας της ανάμειξης δικαιοσύνης και πολιτικής.

Σημείωσε ότι οι εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων για τη Novartis είχαν προαναγγελθεί από τον πρωθυπουργό και υπουργούς πριν από ένα χρόνο. Η κυβέρνηση «προαναγγέλλει, προετοιμάζει, οργανώνει, παρεμβαίνει, αξιολογεί, προωθεί», είπε αιχμηρά.

«Τελειώνει ο πολιτικός τους χρόνος. Αλλά φεύγοντας καταστρέφουν τις γέφυρες και ναρκοθετούν τον τόπο», προσέθεσε.

Η προσφυγή του κ. Βενιζέλου στη Δικαιοσύνη ήλθε μία ημέρα πριν τη συνεδρίαση της Ολομέλειας στη Βουλή, όπου θα ληφθούν αποφάσεις επί της πρότασης για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής.
Πηγή: skai.gr