Λοβέρδος: Στη Βουλή θα αποκαλυφθεί το σκηνικό που έστησε ο «αρχισυμμορίτης»

Αύριο στη Βουλή θα αποδειχτεί ότι η υπόθεση Novartis είναι ένα «σκηνικό» που έχει στήσει η κυβέρνηση, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, ενόψει της συνεδρίασης της Ολομέλειας όπου θα συζητηθεί η πρόταση για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής.

Πρόκειται για «100% σκευωρία», είπε ο κ. Λοβέρδος, τονίζοντας ότι εάν οι καταγγελίες σε βάρος και των υπόλοιπων εννέα εμπλεκόμενων πολιτικών προσώπων είναι εξίσου ανεδαφικές με αυτές που αφορούν τον ίδιο, τότε είναι προφανές ότι υπήρξε στοχοποίηση αντιπάλων της κυβέρνησης.

Ο κ. Λοβέρδος αποκάλεσε «αρχισυμμορίτη» της υπόθεσης Novartis τον Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας ότι οι ενέργειες του πρωθυπουργού παραπέμπουν σε άρθρα του ποινικού κώδικα που αφορούν τη σύσταση συμμορίας.

Προσέθεσε ότι θα ζητήσει να εμφανιστούν στη Βουλή οι προστατευόμενοι μάρτυρες, τους οποίους αποκάλεσε «κουκουλοφόρους», ώστε να βγουν οι κουκούλες.

Αποσαφήνισε εκ νέου ότι δεν είχε καμία επικοινωνία ή σχέση με τον τότε αντιπρόεδρο του ελληνικού βραχίονα της Novartis, Κωνσταντίνο Φρουζή. Σημείωσε ότι τον συνάντησε για πρώτη φορά, αμιγώς θεσμικά, ένα μήνα πριν την αποχώρησή του από το υπουργείο, αφότου ο κ. Φρουζής εξελέγη πρόεδρος της ένωσης φαρμακοβιομηχανιών.

Πέραν αυτής της θεσμικής συνάντησης, είπε ο κ. Λουβέρδος, δεν είχε καμία επαφή με τη Novartis και ουδέποτε έφτασε στο υπουργικό του γραφείο θέμα που αφορούσε την ελβετική φαρμακοβιομηχανία.

Προανήγγειλε μάλιστα
ότι το πρωί της Πέμπτης θα πάει αυτοβούλως στο γραφείο της εισαγγελέως για θέματα Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη και θα της ζητήσει να ανοίξει τους τραπεζικούς λογαριασμούς του ώστε να αποδειχτεί ότι δεν υπάρχει ύποπτη κίνηση χρημάτων.
Πηγή: skai.gr
TAGS: Novartis