Κλείσιμο

Αντεγκλήσεων συνέχεια μεταξύ κυβέρνησης - αντιπολίτευσης για τη Novartis

Μόνο η πλήρης και απρόσκοπτη διερεύνηση της υπόθεσης Novartis θα αποτρέψει την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής, δηλώνει στον Ελεύθερο Τύπο ο Γιάννης Δραγασάκης.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κατηγορεί την αντιπολίτευση για στάση «κατώτερη των περιστάσεων» και σημειώνει πως «αν και το σκάνδαλο αυτό "ήταν γνωστό σε όλους", όπως ομολογείται πια από πολλούς.

Καμία σχέση με την πραγματικότητα η προσπάθεια συσχέτισης μου με την Novartis, είπε ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο Αλέξης Τσίπρας «έβγαλε από το ψυγείο» την υπόθεση την επομένη του συλλαλητηρίου, είπε στο ΣΚΑΙ ο Βασίλης Κικίλιας.

Ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ τόνισε πως πρόκειται για παγκόσμιο σκάνδαλο που πρέπει να διερευνηθεί και στη χώρα μας μέχρι τέλους. Εκτίμησε όμως ότι όσο φούντωνε το σκοπιανό, ξαφνικά κατέθεσαν διάφοροι κουκουλοφόροι και στοιχειοθετήθηκαν κατηγορίες. Έκανε μάλιστα λόγο για μη σοβαρούς χειρισμούς επισημαίνοντας τον κίνδυνο όταν διαπλέκουν νομοθετική, εκτελεστική και δικαστική εξουσία.

«Η κυβέρνηση επιδιώκει τη σπίλωση των πολιτικών αντιπάλων της προαναγγέλλοντας διώξεις που φαίνεται πως μέχρι στιγμής στηρίζονται σε κατηγορίες προστατευόμενων μαρτύρων αμφίβολης αξιοπιστίας» τονίζει η Μαρία Σπυράκη.

Το σκάνδαλο Νovartis είναι υπαρκτό ωστόσο καθιστά σαφές ότι πρέπει «να σταματήσει η σπίλωση και η σκαλανδολογία για να μην γλιτώσουν οι πραγματικά υπεύθυνοι», σημειώνει στο ΕΘΝΟΣ της Κυριακής ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος

Πηγή: skai.gr
TAGS: Novartis