Kυρανάκης για Novartis: Καμία αναφορά σε πολιτικό στη δικογραφία των ΗΠΑ

«Υπάρχουν δύο δικογραφίες για το σκάνδαλο Novartis: Η μία είναι αμερικανική και η άλλη ελληνική. Στην πρώτη δεν αναφέρεται κανένα πολιτικό πρόσωπο, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε καμία άλλη χώρα» επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Κυρανάκης.

Ο κ. Κυρανάκης έκανε λόγο για κατάφωρη παραβίαση της νομοθεσίας αναφορικά με τους προστατευόμενους μάρτυρες. «Τις γνωρίζουμε τις πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ, γνωρίζουμε τι θέλουν να κάνουν… Μην προσπαθεί να μας πείσει ο κ. Τζανακόπουλος ότι πήγε στον Άρειο Πάγο για προσωπική υπόθεση, το οποίο μετά το άλλαξε. Θα πρέπει να δώσουν απαντήσεις, για ποιο λόγο κρύβουν την πραγματικότητα» τόνισε.

Σημείωσε επίσης ότι η εισαγγελέας Διαφθοράς κ. Τουλουπάκη δεν έστειλε αμελλητί στη βουλή τη δικογραφία για την Νovartis όταν στις 6 Νοέμβριου υπήρξε κατάθεση του πρώτου μάρτυρα που έκανε αναφορά στο όνομα υπουργού.

Ο κ. Κυρανάκης υπενθύμισε ότι πριν από ένα χρόνο ακριβώς παραιτήθηκε από εισαγγελέας διαφθοράς η κυρία Ράικου κάνοντας σοβαρές καταγγελίες για παρεμβάσεις στο έργο της.

Με αφορμή τη μήνυση του Αντώνη Σαμαρά σε Αλέξη Τσίπρα, Δημήτρη Παπαγγελλόπουλο και δικαστικούς λειτουργούς για την υπόθεση της Novartis ο Δημήτρης Τζανακόπουλος έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ για πρωτοφανή παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης. 


Πηγή: skai.gr