Κλείσιμο

ΝΔ: Ο Κοτζιάς ασκεί εξωτερική πολιτική για εσωτερική κατανάλωση

Για εξωτερική πολιτική για εσωτερική κατανάλωση, καθυστερημένα ανακλαστικά και επικοινωνιακές εξάρσεις στο θέμα του επεισοδίου στα Ίμια, κατηγορεί τον Νίκο Κοτζιά η Νέα Δημοκρατία.

«Χρειάστηκαν 15 ώρες
για να αντιδράσει ο κ. Κοτζιάς στην πειρατική ενέργεια σε βάρος ελληνικού σκάφους, εντός των χωρικών μας υδάτων, στην περιοχή των Ιμίων» αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση.  Δυστυχώς, τονίζει, ενώ διευρύνεται η τουρκική προκλητικότητα, ο Υπουργός Εξωτερικών συνεχίζει - και σε αυτό το μέτωπο - να ασκεί εξωτερική πολιτική για εσωτερική κατανάλωση.

«Αντί επικοινωνιακών εξάρσεων, θα ήταν πιο χρήσιμο να ενεργοποιεί εγκαίρως κάθε διπλωματικό μέσο για τη διαφύλαξη των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας που τόσο απροκάλυπτα αμφισβητεί η Τουρκία. Και να φροντίζει εκ των προτέρων για τη θωράκιση των εθνικών συμφερόντων» σημειώνει αιχμηρά η Πειραιώς για τον υπουργό Εξωτερικών.

«Κάποιοι έσπειραν εθνικό πατριωτισμό και θερίζουν εθνικές υποχωρήσεις… Σοβαρή εξωτερική πολιτική με στολές παραλλαγής δεν γίνεται, δεν έχουμε καρναβάλι όλο το χρόνο» δήλωσε την Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην ΚΟ της ΝΔ.

Ερωτηθείς για την ένταση στα Ίμια ο Νίκος Κοτζιάς δήλωσε κατηγορηματικά την Πέμπτη  ότι η Τουρκία «δεν θα το ξανακάνει». Όπως είπε, «Αυτό πρέπει να το ακούσουν και οι Τούρκοι, διότι όλο μιλάνε για προειδοποιήσεις. Εγώ τους έχω πει η Ελλάδα δεν είναι -το λέω με καλή έννοια για αυτές τις δύο χώρες, αλλά το λέω από την άποψη της συμπεριφοράς της Τουρκίας-ούτε Συρία ούτε Ιράκ. Είμαστε ένα συγκροτημένο κράτος, με καλή άμυνα, καλά αμυντικά συστήματα, καλούς συμμάχους, υψηλή διπλωματική χωρητικότητα». Διευκρίνισε ότι είναι υπουργός της διπλωματίας και σημείωσε πως πρέπει να προηγείται η διπλωματία.

«Νέα επιθετική ενέργεια της Τουρκίας θα απαντηθεί, άλλος δρόμος δεν υπάρχει» επισήμανε από πλευράς του στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, στον απόηχο του διεμβολισμού του σκάφους του λιμενικού στα Ίμια. «Έφτασαν στα όρια της κόκκινης γραμμής, αν δεν τα ξεπέρασαν, όπως είπε και ο κ. Καμμένος» παρατήρησε.
Πηγή: skai.gr