Στο υπουργείο Ναυτιλίας σήμερα ο Τσίπρας για τα Ίμια

O πρωθυπουργός θα επισκεφτεί σήμερα Πέμπτη το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και συγκεκριμένα τον θάλαμο επιχειρήσεων του λιμενικού, στον απόηχο του επεισοδίου στα Ίμια. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα είναι προγραμματισμένη για τις 10:00 το πρωί της Πέμπτης. Ο πρωθυπουργός θα έχει σύσκεψη με την πολιτική και φυσική ηγεσία του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής και στη συνέχεια θα απευθύνει ομιλία στα στελέχη του.

H επίσκεψη του πρωθυπουργού πραγματοποιείται μετά τα πρόσφατα γεγονότα, στην περιοχή των Ιμίων, κατά τα οποία  τουρκική ακταιωρός πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς κατά παράβαση των Διεθνών Κανόνων Αποφυγής Συγκρούσεων και προσέκρουσε στην πρυμναία αριστερή πλευρά του Πλοίου Ανοικτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ.) του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, που εκτελούσε διατεταγμένη περιπολία στην περιοχή.

Να σημειωθεί ότι την Τετάρτη ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ στον οποίο τόνισε πως τέτοια γεγονότα υπονομεύουν ευθέως τις ελληνοτουρκικές και ευρωτουρκικές σχέσεις και παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο. Σημείωσε ότι πρέπει να τερματιστούν άμεσα οι αυξανόμενες προκλητικές τουρκικές παραβιάσεις στα χωρικά ύδατα και στον εναέριο χώρο ελληνικών νησιών στο Αιγαίο και να αποκλιμακωθεί η ένταση.
Πηγή: skai.gr