Κλείσιμο

Δικαίωση Στουρνάρα: Στο αρχείο η υπόθεση «πόθεν έσχες» από τη Βουλή

Δικαίωση του κεντρικού Τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα και με τη βούλα, αναφορικά με τις δηλώσεις περιουσιακής του κατάστασης, συνιστά η απόφαση της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής, η οποία με ανακοίνωσή της σημειώνει πως από τον έλεγχο που διενεργήθηκε δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε μεμπτό και συνεπώς η υπόθεση τίθεται στο αρχείο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής η σχετική συνεδρίαση έγινε την 1η Δεκεμβρίου 2017, κατόπιν αιτήματος του ίδιου του πρώην υπουργού Οικονομικών, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας Documento που εμφάνιζε τον κ. Στουρνάρα να μην έχει δηλώσει την πισίνα που διαθέτει το εξοχικό του στη Σύρο και 150 από τα συνολικά 520 τ.μ. του ακινήτου.

Ο διοικητής της ΤτΕ είχε διαψεύσει κατηγορηματικά το δημοσίευμα του περασμένου Νοεμβρίου, δηλώνοντας ότι ουδεμία ανακρίβεια υπήρχε στις δηλώσεις περιουσιακής του κατάστασης για τα έτη 2012-2013 είτε μεταγενέστερα, ενώ απέδιδε αλλαγές στον εμβαδόν, στην ένταξη του νόμου περί αλλαγής χρήσης βοηθητικών χώρων σε κύριους, υπογραμμίζοντας πως οι αλλαγές είχαν δηλωθεί εγκαίρως και ορθώς.

Τον Γιάννη Στουρνάρα επιβεβαιώνει και επισήμως πλέον η σημερινή ανακοίνωση της Επιτροπής Ελέχγου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης της Βουλής, που αναφέρει χαρακτηριστικά: «Μετά από έρευνα των σχετικών Δηλώσεων του υπόχρεου, η Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης αποφάσισε ότι δεν συντρέχει λόγος παραπομπής της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη και κατόπιν τούτου έθεσε την υπόθεση στο Αρχείο».

Υπενθυμίζεται ότι μόλις προχθές (Δευτέρα) διαβιβάστηκε σχετική δικογραφία στη Βουλή για τη διερεύνηση του ενδεχομένου της υποβολής ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες εκ μέρους του Διοικητή της ΤτΕ, η οποία μετά την απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής, θα τεθεί επίσης στο αρχείο χωρίς να απασχολήσει το Κοινοβούλιο.

Την περασμένη εβδομάδα ο Γιάννης Στουρνάρας είχε αφήσει αιχμές για προσπάθεια εξόντωσής του, και της συζύγου του, από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθεί η πλήρης ακακοίνωση:


"Απόφαση Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης

"Η Επιτροπή του άρθρου 3Α του Ν.3213/2013, κατόπιν προφορικού αιτήματος του κ. Στουρνάρα, συνεδρίασε την 1η Δεκεμβρίου 2017 και συζήτησε δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento» της 19ηςΝοεμβρίου 2017 (που τον αφορούσε).

"Μετά από έρευνα των σχετικών Δηλώσεων του υπόχρεου, η Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης αποφάσισε ότι δεν συντρέχει λόγος παραπομπής της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη και κατόπιν τούτου έθεσε την υπόθεση στο Αρχείο".

Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά - skai.gr