Κλείσιμο

ΝΔ: Όχι σε ενημέρωση από Καμμένο – Να συγκληθεί η αρμόδια Επιτροπή

«O κ. Μητσοτάκης δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε καμία άτυπη ενημερωτική συνάντηση που αφορά την κατάσταση στο Αιγαίο» ξεκαθάριζαν πηγές της ΝΔ σύμφωνα με πληροφορίες, απαντώντας στην πρόσκληση του υπουργού Άμυνας για ενημέρωση.

Ο υπουργός Άμυνας είχε επικοινωνία με τον τομεάρχη Άμυνας της ΝΔ Βασίλη Κικίλια, κατά την οποία ζήτησε να ενημερώσει τον πρόεδρο της ΝΔ στη Γερμανία καθώς και οι δύο παραβρεθούν την Παρασκευή στο Munich Security Conference.

Όπως επισήμαιναν από την Πειραιώς, «η ΝΔ έχει ζητήσει να συγκληθεί άμεσα η Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής για την κατάσταση στο Αιγαίο παρουσία των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας, και κεκλεισμένων των θυρών».

«Ο υπουργός Άμυνας, άλλωστε, μπορεί ανά πάσα στιγμή να ενημερώνει για οποιοδήποτε θέμα κρίνει αναγκαίο τον αρμόδιο τομεάρχη της ΝΔ Βασίλη Κικίλια» τόνιζαν οι κύκλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για όλες τις εξελίξεις συνεδριάζει την Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

«Κάποιοι πρέπει να θυμηθούν ότι από τις αρχές του 20ου Αιώνα Οθωμανική Αυτοκρατορία δεν υπάρχει» ήταν η αιχμηρή δήλωση του Δημήτρη Βίτσα, στη σκιά των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο και στην κυπριακή ΑΟΖ, με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας να προειδοποιεί ότι οι νεοοθωμανικές βλέψεις της Άγκυρας δεν αποτελούν καλή εξέλιξη. 

Μήνυμα στην Τουρκία ότι θα πρέπει να σταματήσει να συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο, προσβάλλοντας και παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο, έστειλε μέσω του ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, με αφορμή τον εμβολισμό του ελληνικού λιμενικού σκάφους από τουρκικό, στην περιοχή των Ιμίων.

«Η NΔ έχει σοβαρή στάση στα εθνικά θέματα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ τα χρησιμοποιεί για εσωτερική κατανάλωση» σημείωσε στον ΣΚΑΪ ο τομεάρχης Άμυνας Βασίλης Κικίλιας, κατηγορώντας την κυβέρνηση για εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων.  «Το τουρκικό ΥΠΕΞ είπε ότι τα Ίμια είναι τουρκικά, και η Αθήνα απάντησε ότι η Άγκυρα δεν ξέρει γεωγραφία… Είναι αυτή σοβαρή εξωτερική πολιτική;» διερωτήθηκε ο Βασίλης Κικίλιας. 

Η κυβέρνηση βιάστηκε να πανηγυρίσει για την επίσκεψη Ερντογάν, δεν ήταν επιτυχημένη, αντίθετα δηλητηρίασε τις ελληνοτουρκικές σχέσεις δήλωσε στον σταθμό μας ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος. 

H κυβέρνηση εισπράττει τα επίχειρα της πολιτικής που ακολούθησε στο Σκοπιανό και στο θέμα της Αλβανίας, καθώς με τις κινήσεις της τορπιλίζει την εθνική συνεννόηση, για να πλήξει τους πολιτικούς αντίπαλους της, δήλωσε στον ΣΚΑΪ η Ντόρα Μπακογιάννη.

Πηγή: skai.gr