Επικοινωνία Καμμένου – Κικίλια για τα ελληνοτουρκικά (upd)

Με τον τομεάρχη Άμυνας της ΝΔ Βασίλη Κικίλια επικοινώνησε την Τετάρτη ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος προκειμένου να τον ενημερώσει για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά.

Ο Πάνος Καμμένος ενημέρωσε τον Βασίλη Κικίλια για τη στάση του υπουργείου έναντι των τουρκικών προκλήσεων.

Ο κ. Καμμένος εξέφρασε τη βούλησή του να ενημερώσει σχετικά και τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μόναχο, όπου θα συμμετάσχουν στην 54η Διεθνή Διάσκεψη Ασφαλείας, στις 16 και 17 Φεβρουαρίου.

«Κάποιοι πρέπει να θυμηθούν ότι από τις αρχές του 20ου Αιώνα Οθωμανική Αυτοκρατορία δεν υπάρχει» ήταν η αιχμηρή δήλωση του Δημήτρη Βίτσα, στη σκιά των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο και στην κυπριακή ΑΟΖ, με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας να προειδοποιεί ότι οι νεοοθωμανικές βλέψεις της Άγκυρας δεν αποτελούν καλή εξέλιξη. 

Μήνυμα στην Τουρκία ότι θα πρέπει να σταματήσει να συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο, προσβάλλοντας και παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο, έστειλε μέσω του ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, με αφορμή τον εμβολισμό του ελληνικού λιμενικού σκάφους από τουρκικό, στην περιοχή των Ιμίων.

«Η NΔ έχει σοβαρή στάση στα εθνικά θέματα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ τα χρησιμοποιεί για εσωτερική κατανάλωση» σημείωσε στον ΣΚΑΪ ο τομεάρχης Άμυνας Βασίλης Κικίλιας, κατηγορώντας την κυβέρνηση για εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων.  «Το τουρκικό ΥΠΕΞ είπε ότι τα Ίμια είναι τουρκικά, και η Αθήνα απάντησε ότι η Άγκυρα δεν ξέρει γεωγραφία… Είναι αυτή σοβαρή εξωτερική πολιτική;» διερωτήθηκε ο Βασίλης Κικίλιας.

Η κυβέρνηση βιάστηκε να πανηγυρίσει για την επίσκεψη Ερντογάν, δεν ήταν επιτυχημένη, αντίθετα δηλητηρίασε τις ελληνοτουρκικές σχέσεις δήλωσε στον σταθμό μας ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος. 

H κυβέρνηση εισπράττει τα επίχειρα της πολιτικής που ακολούθησε στο Σκοπιανό και στο θέμα της Αλβανίας, καθώς με τις κινήσεις της τορπιλίζει την εθνική συνεννόηση, για να πλήξει τους πολιτικούς αντίπαλους της, δήλωσε στον ΣΚΑΪ η Ντόρα Μπακογιάννη.

Πηγή: skai.gr