Συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών ζητά η ΝΔ μετά τις τουρκικές προκλήσεις

Τη σύγκληση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής αναφορικά με τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο Πέλαγος ζητά η Νέα Δημοκρατία, με επιστολή της στον πρόεδρο της Επιτροπής Κωνσταντίνο Δουζίνα.

Η ΝΔ ζητά η συνεδρίαση
να γίνει κεκλεισμένων των θυρών και, σύμφωνα με πληροφορίες, θέλει να είναι παρόντες ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επίσης προγραμματίσει σύσκεψη με τους τομεάρχες Εξωτερικών και Άμυνας της ΝΔ, Γιώργο Κουμουτσάκο και Βασίλη Κικίλια, ώστε να συζητηθούν ο εμβολισμός πλοίου του Λιμενικού Σώματος από τουρκική ακταιωρό ανοιχτά των Ιμίων και οι επακόλουθες προκλητικές δηλώσεις του τούρκου προέδρου Ερντογάν.

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Κουμουτσάκος έκανε λόγο για επικίνδυνη κλιμάκωση των τουρκικών πιέσεων στο Αιγαίο Πέλαγος, ενώ χαρακτήρισε «απαράδεκτες απειλές» τις δηλώσεις Ερντογάν.

Συνέδεσε τις εξελίξεις στο Αιγαίο με την επίσκεψη του κ. Ερντογάν στη χώρα μας τον Δεκέμβριο, σημειώνοντας πως οι τουρκικές ενέργειες αποτελούν «νέους κρίκους στην αλυσίδα των προκλήσεων» που ακολούθησαν την επίσκεψη.

«Καλούμε την Κυβέρνηση να ενημερώσει άμεσα εταίρους και συμμάχους για τους κινδύνους που επιφυλάσσει η αποθράσυνση των γειτόνων μας, τονίζοντας προς κάθε κατεύθυνση πως στο Αιγαίο δεν υπάρχουν 'γκρίζες ζώνες'», καταλήγει ο τομεάρχης Εξωτερικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Πηγή: skai.gr