Κλείσιμο

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας διχάζει, και βυθίζει τη χώρα σε βούρκο σκανδαλολογίας

«Η σημερινή κυβέρνηση, και ο πρωθυπουργός προσωπικά, θέλουν να γυρίσουν τη χώρα στο παρελθόν, να διχάσουν, να τη βυθίσουν σε ένα βούρκο σκανδαλολογίας» επισήμανε το βράδυ της Δευτέρας ο Κυριακός Μητσοτάκης για την υπόθεση της Novartis.

Όπως επισήμανε από την Εύβοια ο πρόεδρος της ΝΔ, απ’ όπου πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία, η στάση του κ. Τσίπρα «ίσως οφείλεται στο γεγονός ότι δεν αισθάνεται αρκετά σίγουρος να υπερασπιστεί τα - εντός εισαγωγικών – “επιτεύγματά” του στην πορεία της Οικονομίας». Σήμερα, μάλιστα, είχαμε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα δήλωση από τον κ. Βίζερ, απερχόμενο επικεφαλής του EuroWorking Group, ο οποίος εκτίμησε το κόστος τους πρώτου εξαμήνου της περιόδου Βαρουφάκη – Τσίπρα στα 200 δισ. και όχι στα 100 δισ. που λέγαμε μέχρι σήμερα τόνισε.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για προσπάθεια, να κυληθεί όλη η πολιτική ζωή του τόπου μέσα σε ένα βούρκο, μέσα σε μια λάσπη με εκατέρωθεν κατηγορίες. «Αυτή η προσπάθεια είναι προφανές ότι θα απαντηθεί θεσμικά από εμάς και θα απαντηθεί στη Βουλή. Διότι δεν έχουμε κανένα άλλο περιθώριο πάρα μόνο να προσέλθουμε στη Βουλή και να απαντήσουμε στην Επιτροπή η οποία θα συγκροτηθεί, σε όλους τους συκοφαντικούς ισχυρισμούς, που βαραίνουν σήμερα στελέχη της ΝΔ» τόνισε για την απόφαση της μείζονος αντιπολίτευσης να δεχθεί σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης στόχος της ΝΔ σε αυτή τη διαδικασία να βγούνε και οι κουκούλες, να προσέλθουν και όλοι όσοι έχουν να καταθέσουν κάτι και να μπορέσουν και οι πολίτες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Και εύχομαι πραγματικά και ελπίζω να δοθεί επαρκής χρόνος σε αυτήν την Προανακριτική Επιτροπή στη Βουλή για να πάρετε, όλες και όλοι, τις απαντήσεις στα εύλογα ερωτήματα τα οποία έχετε.

«Θέλω να είμαι ξεκάθαρος ότι και για την υπόθεση της Novartis είμαστε πολύ σαφείς: Όλα στο φως, αλλά όλα στο φως με κανόνες και χωρίς στοχοποίηση» διεμήνυσε ο πρόεδρος της ΝΔ. Όλοι και όλες, υπογράμμισε, αισθανόμαστε ότι πραγματικά αξίζουμε κάτι καλύτερο από αυτό που έχουμε σήμερα. «Αξίζουμε μια κυβέρνηση η οποία θα είναι πιο αποτελεσματική, πιο ουσιαστική, λιγότερο εμπαθής. Που θα στέκεται πάνω στα πραγματικά προβλήματα. Που δε θα ασχολείται μόνο με την παραπληροφόρηση και την προπαγάνδα» δήλωσε με νόημα.

«Οδηγούμαστε σε προδικτατορικό κλίμα» προειδοποίησε στο μεταξύ μέσω του ΣΚΑΪ ο Κωστής Χατζηδάκης,αναφερόμενος στην κλιμάκωση της σύγκρουσης με αφορμή τις κατηγορίες κατά πολιτικών προσώπων στη δικογραφία για τη Novartis.

Για κυβερνητικό μαγειρείο που δούλεψε για να παραπεμφθούν δύο πρώην πρωθυπουργοί και οχτώ πρώην υπουργοί, για κατασκευή μαρτύρων και για συναλλαγή, έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ ο Κώστας Τζαβάρας αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis. Κατήγγειλε μάλιστα ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής φέρνει ρύθμιση ώστε να γίνουν δεκτές οι καταθέσεις των μαρτύρων.

Ο γερμανόφωνος Tύπος ανακαλύπτει την υπόθεση Novartis. Κάνει λόγο για δυσλειτουργικό σύστημα υγείας στην Ελλάδα, αλλά παραθέτει και την άποψη της εταιρείας, η οποία αναφέρει πως δεν έχει «επίσημη ενημέρωση»«Το τεκμήριο αθωότητας δεν ισχύει» επιγράφεται σχόλιο στην εφημερίδα Neue Zurcher Zeitung(ΝΖΖ) της Ζυρίχης. 

Πηγή: skai.gr