Κλείσιμο

Χατζηδάκης για Novartis: Οδηγούμαστε σε προδικτατορικό κλίμα

«Οδηγούμαστε σε προδικτατορικό κλίμα» προειδοποίησε μέσω του ΣΚΑΪ ο Κωστής Χατζηδάκης, αναφερόμενος στην κλιμάκωση της σύγκρουσης με αφορμή τις κατηγορίες κατά πολιτικών προσώπων στη δικογραφία για τη Novartis.

«Δεν υπαινίσσομαι δικτατορία, αλλά στη δήθεν προοδευτική κυβέρνηση βλέπουμε τις χειρότερες πρακτικές της προδικτατορικής περιόδου» τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Χατζηδάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι συμπεριφέρεται με τρόπο καφενειακό και επικίνδυνο για μια χούφτα ψήφους.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είπε προεκλογικά ψέματα, έκανε το "όχι" του δημοψηφίσματος σε "ναι", χρησιμοποίησε το εθνικό θέμα των Σκοπίων όχι για να το λύσει, άλλα για να διχάσει την αντιπολίτευση» σημείωσε. Η κυβέρνηση υιοθέτει, συνέχισε ο Κωστής Χατζηδάκης, κατηγορίες μαρτύρων που λένε «νομίζω, φαντάζομαι, θεωρώ ότι κάποιοι τα πήραν» για να κλείσει τη διάφορα με τη ΝΔ.

Σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ, «δεν έπρεπε και τυπικά ο υπουργός Δικαιοσύνης να έχει διαβάσει τη δικογραφία και ο Τζανακόπουλος να πάει στον Άρειο Πάγο, έπρεπε στην κυβέρνηση να το δουν θεσμικά το θέμα και να κρατήσουν αποστάσεις».

«Σκάνδαλο Novartis υπάρχει, και τις διαστάσεις τους πρέπει να τις βρούμε, αλλά όχι λάσπες χωρείς αποδείξεις, γιατί έχουμε μάρτυρες γνώμης όχι γνώσης» διευκρίνισε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Υπενθύμισε δε ότι στην περίοδο 2004 – 2009 ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε με ανακοινώσεις αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης και στην περίοδο 2012 – 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφιζε νόμους για τον περιορισμό της.

Για κυβερνητικό μαγειρείο που δούλεψε για να παραπεμφθούν δύο πρώην πρωθυπουργοί και οχτώ πρώην υπουργοί, για κατασκευή μαρτύρων και για συναλλαγή, έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ ο Κώστας Τζαβάρας αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis. Κατήγγειλε μάλιστα ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής φέρνει ρύθμιση ώστε να γίνουν δεκτές οι καταθέσεις των μαρτύρων.
Πηγή: skai.gr