Κοντονής: Ουδείς μπορεί να γνωρίζει τα ονόματα των προστατευόμενων μαρτύρων

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, παρουσιάστηκε κατηγορηματικός ότι κανείς «όσο ψηλά και αν βρίσκεται» δεν μπορεί να γνωρίζει τα ονόματα των προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση της Novartis.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση το βράδυ της Δευτέρας, υπογράμμισε ότι μόνο η εισαγγελέας που εξέδωσε τη διάταξη και ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου που εποπτεύει τη διαδικασία, μπορούν να γνωρίζουν ποιοι είναι οι προστατευόμενοι μάρτυρες.

Πρόσθεσε ότι δεν είναι η κυβέρνηση εκείνη που διεξάγει την έρευνα, ούτε και εκείνη η οποία θα καταλήξει στα πρόσωπα που εμπλέκονται.

«Δεν πρόκειται για πολιτική εκμετάλλευση. Δεν είναι στο αξιακό μας σύστημα να βάλουμε κατά πολιτικών αντιπάλων με αυτόν τον τρόπο», τόνισε και επέμεινε πως η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την υπόθεση με θεσμικό τρόπο.

Τόνισε πως το άρθρο περί προστασίας υπουργών θα αναθεωρηθεί και κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να συμφωνήσουν με την πρόταση που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για αναθεώρηση του Συντάγματος.

Έκανε λόγο για «απόλυτη παράνοια, χωρίς καμία λογική βάση», αναφερόμενος στις αιτιάσεις για καθοδήγηση της Δικαιοσύνης από την κυβέρνηση.
Πηγή: skai.gr