Κλείσιμο

Τσίπρας: Προανακριτική για Novartis και θετικό αφήγημα για την οικονομία

Η εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση της Novartis, αλλά και το θετικό αφήγημα για την ελληνική οικονομία, θα κυριαρχήσουν στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στη σκιά και των αντιδράσεων στελεχών του κόμματος για τους χειρισμούς στην υπόθεση.

Κατά τη συνεδρίαη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 11 το πρωί στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής ο πρωθυπουργός αναμένεται να τονίσει την ανάγκη να συνδράμουν όλοι στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, λέγοντας ότι αυτό τον σκοπό εξυπηρετεί και η πρόταση για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος έχει δηλώσει ότι η Προανακριτική Επιτροπή είναι το μόνο θεσμικά αρμόδιο όργανο για να αποφανθεί αν έχουν παραγραφεί ή όχι αδικήματα και αν υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για την άσκηση ποινικών διώξεων. Είπε, ακόμα, ότι την πρόταση για Προανακριτική Επιτροπή θα στηρίξει και η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στους πολιτικούς συντάκτες την περασμένη εβδομάδα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, φάνηκε να χαμηλώνει τους τόνους για το θέμα, λέγοντας ότι «με την Προανακριτική δεν μας ενδιαφέρει τίποτε περισσότερο από το να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση».

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης τοποθέτησε χρονικά τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής μετά την Καθαρά Δευτέρα, που είναι στις 19 Φεβρουαρίου.

Στην ομιλία του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί και στη θετική πορεία της οικονομίας, κάνοντας λόγο για επιτυχημένες εξόδους της Ελλάδας στις αγορές και να παρουσιάσει τους βασικούς στόχους της κυβέρνησης, τόσο το διάστημα μέχρι την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο, τον Αύγουστο του 2018, όσο και μετά από αυτή.

Ως προς το ονοματολογικό ζήτημα με την ΠΓΔΜ αναμένεται να σημειώσει ότι η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει την προσπάθεια για να βρεθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση.

Η εισαγγελική έρευνα αποτελεί την εγγύηση της ορθής εφαρμογής των νόμων και της προστασίας όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση της Novartis, δήλωσε από τη μεριά του ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής. 

Για παρακρατικές μεθόδους κατηγόρησε πάντως την κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκηςαναφερόμενος στην υπόθεση Novartis.
Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr
TAGS: ΝΔ