Αυγενάκης: Παρακρατικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης στην υπόθεση Novartis

Για παρακρατικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης έκανε λόγο ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης σε ομιλία του στην Κάλυμνο αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis.

Ο κ. Αυγενάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι στοχοποιεί κορυφαία στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να «τραυματιστεί η ενότητά της» κι έτσι να παραταθεί η παραμονή του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην εξουσία.

«Ο χρόνος τούς τελείωσε με όσους ‘κουκουλοφόρους μάρτυρες’ και να φέρουν», είπε.

Επισήμανε ότι η ΝΔ ζητά πλήρη
διερεύνηση της υπόθεση το ταχύτερο δυνατό, τη στιγμή που τη Δευτέρα αναμένεται να δρομολογηθεί στη Βουλή η σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής.

Έρευνα στο σπίτι πρώην συνεργάτιδας του Άδωνι Γεωργιάδη έκανε νωρίτερα η Αστυνομία, με εισαγγελική εντολή.

Συνεχίζεται εν τω μεταξύ η θύελλα αντιδράσεων από πολιτικά πρόσωπα που κατονομάζονται στην δικογραφία, με τις αιχμές να εστιάζουν στον ρόλο των προστατευόμενων μαρτύρων.

Η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής είναι το μόνο θεσμικά αρμόδιο όργανο για να αποφανθεί αν έχουν παραγραφεί ή όχι αδικήματα που αφορούν πολιτικά πρόσωπα και αν υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για να ασκηθούν ποινικές διώξεις, επανέλαβε σήμερα το Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επιτέθηκε κατά του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για «σκευωρία» που βασίζεται σε «ανώνυμους μάρτυρες». Τόνισε πως θα μηνύσει τους συκοφάντες κι ότι θα πάει την υπόθεση μέχρι το τέλος.

«Οι μάρτυρες τελούν κατά πάσα πιθανότητα υπό καθεστώς εκβίασης και τους έχει ζητηθεί να πουν αυτές τις αναίσχυντες συκοφαντίες» εκτίμα σε άρθρο του ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Για λαθρεμπόριο λάσπης το οποίο δεν θα περάσει «καθώς υπάρχουν πάμπολλοι εθνικοί και διεθνείς νομικοί φραγμοί και εν τέλει θα βγουν οι κουκούλες» κάνει λόγο ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, όποτε αυτές γίνουν, με σκανδαλολογία σε βάρος της αντιπολίτευσης τονίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος.
Πηγή: skai.gr
TAGS: Novartis