Μητσοτάκης: Χάσαμε 3 χρόνια - Πολύ ακριβές οι συνέπειες για την οικονομία

«Χάσαμε τρία χρόνια. Οι συνέπειες για την οικονομία είναι πολύ ακριβές: 1 δισ. ευρώ» επισημαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην ολλανδόφωνη βελγική εφημερίδα De Tijd στο πλαίσιο αφιερώματος, που δημοσιεύεται την Παρασκευή με την ευκαιρία της επιστροφής της χώρας μας για δανεισμό στις αγορές

Όπως σχολιάζει η δημοσιογράφος, «ο πρόεδρος της ΝΔ αποκηρύσσει τις καταστροφικές διαπραγματεύσεις της αριστερής ριζοσπαστικής κυβέρνησης στην Αθήνα».

«Ο Μητσοτάκης διατηρεί ένα άνετο προβάδισμα έναντι του Τσίπρα στις ελληνικές δημοσκοπήσεις. Τα ποσοστά του κόμματός του κυμαίνονται γύρω στο 34%-37%, δηλαδή περίπου 10 μονάδες υψηλότερα από ό,τι το κόμμα του Τσίπρα. «Καθόλου άσχημα για ένα γόνο πολιτικής δυναστείας» δηλώνει χαριτολογώντας ο πρόεδρος της ΝΔ σε μια συνομιλία στα γραφεία του κόμματός του στην Αθήνα» αναφέρεται στο δημοσίευμα.

«Ο Μητσοτάκης διεξάγει εκστρατεία εναντίον του "μαρξιστή" Τσίπρα, στον οποίο προσάπτει πελατειακές σχέσεις προς όφελος συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων. Ο ίδιος ο Μητσοτάκης τάσσεται υπέρ μιας στρατηγικής περιστολής των δαπανών και ανάπτυξης. Η υψηλή φορολογία πρέπει να μειωθεί ώστε να υπάρξουν περισσότερα περιθώρια για επενδύσεις» τονίζεται.

«Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα δεν συμμετείχε στις συζητήσεις για την Ευρώπη» τονίζει ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι «η χώρα εμφανιζόταν ως η επιτομή των προβλημάτων που ταλανίζουν την ευρωζώνη».

Επικρίνει επίσης το τοξικό πολιτικό κλίμα και τον τρόπο λειτουργίας της δημοκρατίας και της ελευθερίας του Τύπου στη χώρα και κατηγορεί τον κ. Τσίπρα ότι επεμβαίνει στη δίκη για την Novartis και διαδίδει ψεύδη.

«Ο Τσίπρας θρέφει το λαϊκισμό» αναφέρει χαρακτηριστικά. Τονίζει ότι «ένα ακροαριστερό κόμμα συνεργάζεται στην κυβέρνηση με τους δεξιούς εθνικιστές ΑΝΕΛ».

Πηγή: skai.gr