Κλείσιμο

Αυτό είναι το διαβιβαστικό της δικογραφίας για τον Πάνο Καμμένο (PDF)

- Το διαβιβαστικό σ.1
- Το διαβιβαστικό σ.2
- Το διαβιβαστικό σ.3

Ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του υπουργού Εθνικής Αμύνης, Πάνου Καμμένου αναφορικά με τη διακρατική συμφωνία πώλησης 300.000 βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, καλείται να διερευνήσει η Βουλή, μετά της αμελλητί διαβίβασης της σχετικής δικογραφίας σε αυτή.

Αν και δεν αναφέρεται κάτι συγκεκριμένο, από το διαβιβαστικό της δικογραφίας συνειρμικά προκύπτει ότι οι εισαγγελικές αρχές εννοούν το κακούργημα της απιστίας σχετικής με την υπηρεσία, για την πιθανή τέλεση της οποίας συνεχίζεται η έρευνά τους για υπαλλήλους και στρατιωτικούς.

Πάντως, σύμφωνα με ενημέρωση των κοινοβουλευτικών συντακτών από τον Πρόεδρο της Βουλής, ο Υπουργός Αμύνης πρόκειται να του αποστείλει επιστολή ανάλογης εκείνης προς την εισαγγελέα Τουλουπάκη, με την οποία θα δηλώνει δημόσια ότι «απεκδύεται της όποιας ασυλίας και προστασίας του άρθρου 86 του Συντάγματος και ότι προτίθεται να καταθέσει ως απλός πολίτης για την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης».

Αναφορικά, ωστόσο, με το τι σημαίνει αυτό πρακτικά για τις διαδικασίες που μπορεί να ακολουθήσει η Βουλή, ο Νίκος Βούτσης, απέφυγε να ανοίξει τα χαρτιά του, διαμηνύοντας ωστόσο με νόημα ότι «Η Βουλή δεν θα γίνει το Εφετείο της δημόσιας ζωής του τόπου». Ένα μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες, που αγγίζει και την υπόθεση Novartis και ερμηνεύτηκε ως πιθανή αιχμή και προς το εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος στο οποίο ανήκει.

Ο κ. Βούτσης άφησε να εννοηθεί ότι πιθανόν να ζητηθεί η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής. Πάντως η αποφυγή από μέρους του να ξεκαθαρίσει ποιες διαδικασίες μπορούν να ακολουθηθούν επιμένοντας στην πρόθεση του κ. Καμμένου για άρση της προστασίας του ως υπουργού, σχολιάστηκε σε πηγαδάκια στη Βουλή, ως πιθανή προσπάθεια να προκαταλάβει πιθανό αίτημα της αντιπολίτευσης για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τον Πάνο Καμμένο.

Ο Πρόεδρος της Βουλής πάντως, ερωτηθείς εάν η πρόθεση του κ. Καμμένου είναι να προλάβει αντιπολιτευτικές αντιδράσεις, σημείωσε ότι: «δεν λειτουργεί αποτρεπτικά, αλίμονο. Δεν μπορεί να στερήσει κανείς το δικαίωμα από τους βουλευτές. Είναι μία πολιτική κίνηση κι απόφαση που θα προσμετρηθεί απ’ όποιον έχει ενδιαφέρον».

Η διαβίβαση της δικογραφίας ανακοινώθηκε επισήμως νωρίτερα από το προεδρείο της Βουλής, με μία λιτή κι απέριττη αναφορά, σε αντίθεση όπως σχολιαζόταν στους διαδρόμους της Βουλής με τις «τυμπανοκρουσίες» που έγινε η ανακοίνωση εκείνης της Novartis με πλήρη αναφορά σε ονόματα ημερομηνίες και συγκεκριμένα αδικήματα.
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά - skai.gr
TAGS: ΝΔ