Αβραμόπουλος: Καθοδηγούμενη ψευδορκία - Καραμανλής επιβεβαιώνει επίτροπο

Μηνυτήρια αναφορά κατά των κουκουλοφόρων ψευδομαρτύρων, όπως τους αποκάλεσε, της υπόθεσης της Novartis, ανακοινώσε ότι θα καταθέσει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ο κ. Αβραμόπουλος ζήτησε παράλληλα από τον Άρειο Πάγο να άρει το καθεστώς προστασίας τους.

«Αν δεν αποκατασταθεί η νομιμότητα θα φέρω το ζήτημα στο σύνολο των θεσμών για να αποκατασταθεί το κράτος δικαίου στην Ελλάδα» προειδοποίησε  ο έλληνας επίτροπος Μετανάστευσης, και πρώην υπουργός Υγείας. «Κανένας κουκουλοφόρος ψευδομάρτυρας, και καμία σκευωρία, απ’ όπου κι αν προέρχεται, δεν θα αφήσω να ρίξει σκιά στο πρόσωπό μου» διεμήνυσε.

Ο επίτροπος έκανε λόγο για καθοδηγούμενη ψευδορκία, για πολιτική σκευωρία και για μια σκοτεινή υπόθεση, που βαραίνει ως σκιά την κοινωνία, υπονομεύει τη Δημοκρατία και την αξιοπρέπεια των πολιτικών προσώπων.

«Ο δημόσιος διάλογος μονοπωλείται από μια άθλια υπόθεση, που έχει όλα τα χαρακτηριστικά της σκευωρίας… Δεν με αγγίζει, δεν με αφορά καθ’ οιονδήποτε τρόπο, αυτή η θλιβερή άθλια υπόθεση στημένων και υποκινούμενων συκοφαντιών με τη συμμετοχή θλιβερών ψευδομαρτύρων με κουκούλα και άλλων προσώπων» επισήμανε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. 

Είμαι βέβαιος, τόνισε, ότι η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, οφείλει να κάνει έρευνα και όλα θα έρθουν στο φως.

«Κανένας κουκουλοφόρος ψευδομάρτυρας, και καμία σκευωρία απ’ όπου κι αν προέρχεται δεν θα αφήσω να ρίξει σκιά στο πρόσωπό μου» τόνισε ο επίτροπος .

Σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο, οι μαρτυρίες της δικογραφίας, συνιστούν απίστευτα ψέματα, και δεν έχουν χαρακτηριστικά μαρτυρικής κατάθεσης, αλλά έχουν ως στόχο την καθοδηγούμενη ψευδορκία και την προσβολή της πολιτικής προσωπικότητάς του.

Εξάλλου, για το θέμα των εμβολίων η θέση Αβραμόπουλου είναι πως δεν ζημιώθηκε καθόλου το Δημόσιο και πως δεν υπήρξε ζήτημα, ενώ για το μοριακό έλεγχο τονίζεται ότι αντί να διενεργήσει τον διαγωνισμό το υπουργείο Υγείας, κάτι που δεν ξέρουν αυτοί οι συκοφάντες, ή το υπουργείο Ανάπτυξης που είχε την αρμοδιότητα, εισηγήθηκε και πέρασε νόμος, με τον οποίο συνεστήθη διακομματική επιτροπή της Βουλής για πρώτη φορά στην ιστορία του τόπου, που διενήργησε τον διαγωνισμό.

Από το περιβάλλον του κ. Κώστα Καραμανλή τονίζεται πάντως ότι, σε σχέση με τα μεγάλης σημασίας θέματα του μοριακού ελέγχου του αίματος και της αντιμετώπισης της πανδημίας της γρίπης, οι επισημάνσεις του κ. Αβραμόπουλου ανταποκρίνονται πλήρως στην πραγματικότητα.

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου αποκάλυψε στον ΣΚΑΪ ότι οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων για την υπόθεση της Novartis δεν έχουν υπογράφει από τον εισαγγελέα.

Την πλήρη, και ταχύτερη δυνατή, διαλεύκανση της υπόθεσης της Novartis, ζήτησε την Παρασκευή η εκπρόσωπος της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία της αξιωματικής αντιπολίτευση για παρέμβαση της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη.

Δεν έχει υπάρξει καμία ευνοϊκή μεταχείριση της Νοvartis επί της Υπουργίας μου δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Άδωνις Γεωργιάδης. 
Πηγή: skai.gr
TAGS: Novartis