Κλείσιμο

Σπυράκη: Άμεση και πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης της Novartis

Την πλήρη, και ταχύτερη δυνατή, διαλεύκανση της υπόθεσης της Novartis, ζήτησε την Παρασκευή η εκπρόσωπος της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία της αξιωματικής αντιπολίτευση για παρέμβαση της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με την κ. Σπυράκη, «το σκάνδαλο της Novartis είναι διεθνές, και αφορούσε γιατρούς, εδώ εξαντλείται το ενδιαφέρον για την σπίλωση των πολιτικών προσώπων».

«Κατανοώ την δύσκολη θέση της κυβέρνησης και απορώ γιατί γίνονται τόσες συσκέψεις» τόνισε. Όπως εξήγησε, πρέπει 30 βουλευτές να υπογράψουν συγκεκριμένες κατηγορίες προκειμένου να υπάρξει σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής.

«Υπάρχει έντονη ανησυχία για την παρέμβαση της Εκτελεστικής Εξουσίας στην Δικαιοσύνη. Προειδοποιούμε την κυβέρνηση να ακολουθήσει το παράδειγμα της Πολωνίας που είναι προς αποφυγήν» σημείωσε δε η Μαρία Σπυράκη επαναφέροντας την αναφορά του κόμματος περί «πολωνοποίησης» της πολιτικής ζωής. «Η διάκριση των εξουσιών είναι θεμελιώδης δικαίωμα στην ΕΕ» επισήμανε.

Σε ό,τι αφορά την έξοδο στις αγορές την Πέμπτη, η εκπρόσωπος της ΝΔ σημείωσε ότι η χώρα δανείστηκε με υψηλό επιτόκιο. «Η χώρα και μετά τον Αύγουστο θα έχει τέταρτο μνημόνιο… Το πρώτο χωρίς χρηματοδότηση, και αυτό βολεύει τους δανειστές, αλλά αυτό θα είναι πολύ βαρύ για τους πολίτες» προειδοποίησε.

Για τη χορήγηση νέας άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα δήλωσε ότι «η κυβέρνηση μεθοδεύει την αποφυλάκισή του, και αυτό δεν θα επιτρέψουμε».
Πηγή: skai.gr