Ανώτατη πηγή ΝΔ: Εκτός από ποινικοποίηση& «Πολωνοποίηση» της πολιτικής ζωής

Πυρά για καταστρατήγηση της διάκρισης των εξουσιών και υιοθέτηση καθεστωτικών αντιλήψεων στην υπόθεση Novartis, εξαπολύει ανώτατη πηγή της ΝΔ, μιλώντας για «Πολωνοποίηση» της πολιτικής ζωής του τόπου.

«Η ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής είναι δεδομένη. Τώρα έχουμε όμως και Πολωνοποίηση», σχολίασε καυστικά η εν λόγω ανώτατη πηγή ερωτηθείσα από τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες σε πηγαδάκι στους διαδρόμους της Βουλής.

Η ίδια πηγή, πρόσθεσε με νόημα ότι «η διάκριση των εξουσιών είναι ένα θέμα που αφορά τη Δημοκρατία διαχρονικά και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».

Στην αντεπίθεση πέρασαν πάντως κυβερνητικοί κύκλοι όσον αφορά τις κατηγορίες ανώτατου στελέχους της ΝΔ περί «Πολωνοποίησης» της πολιτικής ζωής του τόπου.

Για «διατεταγμένη μεθόδευση της κυβέρνησης και της Εισαγγελέως Διαφθοράς» κάνουν λόγο από πλευράς τους συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά με αφορμή το έγγραφο του FBI (Oμοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών) για την υπόθεση Novartis, δηλώνοντας ότι από το επίμαχο έγγραφο δεν προκύπτει κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο για τον πρώην πρωθυπουργό. 

Εισηγήσεις για κατάθεση πρότασης από τη Νέα Δημοκρατία για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση της Novartis δέχεται ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης από στελέχη του κόμματος. 

«Θα κάνω το παν για να πάω στο δικαστήριο και να δικαστώ». Με αυτή τη φράση ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, εξέφρασε την επιθυμία του για πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης Novartis από τη Δικαιοσύνη, προκειμένου να αποδειχτεί η αλήθεια και ότι οι κατηγορίες σε βάρος του όπως είναι «είναι παραμύθια της Χαλιμάς».

Η εμπλοκή των πολιτικών προσώπων στην υπόθεση της Novartis είναι μια στημένη υπόθεση από την κυβέρνηση υποστήριξε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Kωνσταντίνος Κυρανάκης.

Νέα σύσκεψη για το θέμα της Νοvartis έχει συγκαλέσει γι' αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός,προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης για την υπόθεση.

Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά
TAGS: Novartis