Τη Δευτέρα τα «αποκαλυπτήρια» από Βούτση του αντικαταστάτη Λιαργκόβα

Την προσεχή Δευτέρα, στην Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής, αναμένεται να γίνουν τα «αποκαλυπτήρια» του προσώπου που προτείνει η Νίκος Βούτσης ως αντικαταστάτη για τη θέση του μέχρι σήμερα συντονιστή του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, Παναγιώτη Λιαργκόβα.

Η σύγκληση της Επιτροπής θα γίνει το μεσημέρι της Δευτέρας. Εκεί ο Πρόεδρος της Βουλής, θα γνωστοποιήσει στα μέλη της το πρόσωπο που προκρίνει ο ίδιος ανάμεσα στα 10 βιογραφικά που σύμφωνα με πληροφορίες έφτασαν στο γραφείο του.

Κοινοβουλευτικές πληροφορίες θέλουν ο προτεινόμενος να είναι άνδρας με σπουδές κύρους, για τον οποίο σε «πηγαδάκια» του Κοινοβουλίου σχολιάζεται ότι αποκλείστηκαν ισχυρές υποψηφιότητες.

Σημειώνεται ότι η θητεία του συντονιστή του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή είναι πενταετής και για την έγκριση της πρότασης του κου Βούτση αρκεί η κυβερνητική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Η έγκριση του αντικαταστάτη του κ. Λιαργκόβα θα ανοίξει και το δρόμο για την αντικατάσταση και των υπόλοιπων τεσσάρων μελών της επιστημονικής επιτροπής που συνθέτει το Γραφείο και των οποίων η προβλεπόμενη τετραετής θητεία λήγει το Μάρτιο του 2018.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το Γραφείο θα προτείνει ο νέος συντονιστής και την τελική απόφαση θα λάβει η Επιτροπή Απολογισμού, Γενικού Ισολογισμού του Κράτους.
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά