Συνέχεια καταγγελιών Γεωργιάδη κατά Πολάκη για το ΚΕΕΛΠΝΟ

«Αρένα» με πρωταγωνιστή το ΚΕΕΛΠΝΟ θυμίζει πολλές στιγμές σήμερα η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής όπου συνεχίζεται η εξέταση του Άδωνι Γεωργιάδη για τη θητεία του στο Υπουργείο Υγείας με τον ίδιο να «βομβαρδίζει» με καταγγελίες κατά του Παύλου Πολάκη και του ιδιοκτήτη της εταιρίας φύλαξης του ΚΕΕΛΠΝΟ, επιμένοντας στα περί «σκευωρίας» σε βάρος του, ενώ το πολιτικό θερμόμετρο χτύπησε κόκκινο ανάμεσα στον ίδιο και τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία με την οποία είχαν «τρικούβερτο» καυγά με φόντο τον τρόπο πρόσληψής της στην ΕΡΤ.

Ως προς τις κατηγορίες που του προσάπτει ο νυν αναπληρωτής υπουργός Υγείας για 23 διορισμούς στο ΚΕΕΛΠΝΟ με «μπιλιετάκια/ρουσφέτια» επικαλούμενος και ηχητικό ντοκουμέντο με πρωταγωνιστή τον πρώην διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόδωρο Παπαδημητρίου, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, επέμεινε στα όσα είχε καταθέσει την Τρίτη περί «πλαστού» υλικού που αποτελεί προϊόν μοντάζ «δείχνοντας» ως υπεύθυνο τον ιδιοκτήτη της εταιρίας φύλαξης του ΚΕΕΛΠΝΟ επονόματι Γιαννακουλόπουλο, ο οποίος όπως υποστήριξε εκ νέου το έκανε κατ’ εντολήν του κ. Πολάκη προκειμένου να τον εκθέσει.

«Από τη στιγμή που σύμφωνα με το πόρισμα έχει παρέμβει κάποιος 19 φορές σε αυτό το ηχητικό, με τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας αυτό καθίσταται πλαστό και νομικά μιλώντας δεν στέκεται σε κανένα δικαστήριο», ήταν η απάντηση του ίδιου στις κατηγορίες βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ότι η πραγματογνωμοσύνη που είχε επικαλεστεί δεν αναφέρει πουθενά τα περί πλαστογραφημένου, συνεπώς βγάζει αυθαίρετα συμπεράσματα και επιχείρησε να παραπλανήσει την Επιτροπή, ενώ πρόσθεσε: «Όταν πάμε στο δικαστήριο με τον κ. Πολάκη θα αποδειχτεί ότι είναι πλαστό και θα τον κλείσω φυλακή».

Ο κ. Γεωργιάδης, ωστόσο, όχι μόνο επέμεινε στην επιχειρηματολογία του αλλά προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, κατηγόρησε ευθέως την Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης ότι απέκρυψε την εν λόγω έκθεση από την Επιτροπή με «δόλο και πολιτικό σκοπό», γιατί όπως είπε: «Είναι ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το μεδούλι. Η ίδια έχει δηλώσει ότι μεγάλωσε στο σπίτι του Δημήτρη Τζανακόπουλου. Το σπίτι στο Αιγάλεω που έλεγε ο Τζανακόπουλος ότι έζησε 2 χρόνια ήταν της κας Παπασπύρου. Άρα είναι πολιτικό πρόσωπο και πολιτικός μου αντίπαλος».

Παράλληλα, ο Άδωνις Γεωργιάδης μετέφερε καταγγελίες εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, ότι μόλις προχθές κι ενώ ο ίδιος βρισκόταν πάλι στην Εξεταστική Επιτροπή ο κ. Γιαννακουλόπουλος μετέβη με φορτηγό στον Οργανισμό και με την άδεια του προέδρου Θεόφιλου Ρόζενμπεργκ, πήρε όλο το αρχείο της περίοδου 2013-2014.

«Μεταξύ των καταγγελλόντων είναι ο κ. Πουλής (σ.σ. Πρ. Συλλόγου Εργαζομένων ΚΕΕΛΠΝΟ) του οποίου την αξιοπιστία αμφισβητώ ευθέως μετά τη μαρτυρία του εδώ», σχολίασε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Επιτροπής, Αντώνης Μπαλωμενάκης.

Τα αίματα πάντως άναψαν για τα καλά όταν έφτασε η ώρα της διατύπωσης ερωτήσεων από τη βοτλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αννέτα Καββαδία, η οποία εστίασε στις κατηγορίες του κ. Πολάκη περί ρουσφετολογικών διορισμών 23 ατόμων στο ΚΕΕΛΠΝΟ από τον κ. Γεωργιάδη.

Το ύφος της προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος πέρασε στην αντεπίθεση αναφερόμενος στον τρόπο πρόσληψης της ίδιας της κας Καββαδία στην ΕΡΤ παλαιότερα με την ιδιότητα της δημοσιογράφου, καταλογίζοντάς της ότι «ρουσφέτι» ήταν η ίδια, αφού όπως σχολίασε διορίστηκε με «fax από το τότε γραφείο του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή».

Οι διάλογοι που ακολούθησαν είναι ενδεικτικοί του εκρηκτικού κλίματος που επικράτησε:

Α. Γεωργιάδης: «Μην μου το παίζετε εδώ μέσα παρθένα όταν έχετε προσληφθεί με fax από το γραφείο του πρωθυπουργού. Το αποσύρω εντάξει μην μου το παίζετε ανήξερη ήθελα να πω».

Α. Καββαδία: «Προσελήφθηκα τα 1992 – το 2000 κόπηκε η σύμβασή μου. Το 2004 έλαβα τηλεφώνημα που μου είπε το γραφείο του τότε πρωθυπουργού ότι γυρίζω στην ΕΡΤ. Ήταν η εποχή που η στην ηγεσία της ΝΔ υπήρχαν ακομπλεξάριστοι άνθρωποι και δεν είχαν πρόβλημα να αναγνωρίσουν την αξία των αντιπάλων τους».

Α. Γεωργιάδης: «Το να έχετε προσληφθεί στην ΕΡΤ με fax από το γραφείο πρωθυπουργού και να ρωτάτε εμένα για μετακλητούς υπαλλήλους πάει πολύ και με αυτό το ύφος. Επειδή στην Ελλάδα είμαστε μεγάλο χωριό σε εμένα όχι ύφος. Σε άλλους το ύφος».

Α. Καββαδία: «Η δική μου διαδρομή είναι απολύτως κρυστάλλινη».

Α. Γεωργιάδης: «Την είδαμε. Ρουσφέτι ήσασταν».

Α. Καββαδία: «Ο κόσμος της ΝΔ που μας παρακολουθεί τώρα καταλαβαίνει τη διαφορά της τότε ΝΔ με τη σημερινή. Θα έπρεπε να ντρέπεστε».

Ως προς την ουσία των 23 ατόμων, ο κ. Γεωργιάδης επέμεινε πως δεν έκανε ουδεμία παρέμβαση για την ανάθεση έργου στους ίδιους.
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά