Κλείσιμο

Άδωνις Γεωργιάδης: Θα κάνω το παν για να δικαστώ – προκαταρκτική σήμερα

«Θα κάνω το παν για να πάω στο δικαστήριο και να δικαστώ». Με αυτή τη φράση ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, εξέφρασε την επιθυμία του για πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης Novartis από τη Δικαιοσύνη, προκειμένου να αποδειχτεί η αλήθεια και ότι οι κατηγορίες σε βάρος του όπως είναι «είναι παραμύθια της Χαλιμάς».

Ο ίδιος, τον οποίο προστατευόμενοι μάρτυρες εμπλέκουν στην υπόθεση με την ιδιότητα του πρώην υπουργού Υγείας, δήλωσε πως όχι μόνο είναι σύμφωνος με τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής που διαφαίνεται ως το επικρατέστερο σενάριο για την κυβέρνηση, αλλά ζήτησε αυτή να συσταθεί ακόμη και σήμερα αν είναι δυνατόν, ώστε όπως επισήμανε: «να ανοίξει το θέμα, να τελειώσει κλείσει σύντομα κι ότι μπορεί να γίνει νόμιμα να γίνει».

«Παραιτούμαι κάθε παραγραφής. Το έχω πει και το επαναλαμβάνω. Δεν θέλω καμία παραγραφή», πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης, αναφερόμενος στην παραγραφή των αδικημάτων της δωροδοκίας κι απιστίας για πολιτικά πρόσωπα μετά την παρέλευση 2 κοινοβουλευτικών περιόδων.

Απαντώντας, δε, σε ερωτήσεις του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη στο πλαίσιο της εξέτασής του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την υγεία, αναφορικά με κατηγορίες μάρτυρα για «δωράκι» 2 εκατομμυρίων ευρώ ως αντάλλαγμα για την πληρωμή οφειλών 65 εκατομμυρίων ευρώ στη Novartis το 2013 την ώρα που άλλες φαρμακοβιομηχανίες δεν έλαβαν, ο κ. Γεωργιάδης διέψευσε τις καταγγελίες κατηγορηματικά.

«Δεν υπήρξε ποτέ προνομιακή μεταχείριση απέναντι στη Novartis. Οι πληρωμές του ΕΟΠΥΥ είναι καταγεγραμμένες και μπορεί να τις ελέγξει οποιοσδήποτε. Δεν υπήρξε ποτέ πληρωμή 65 εκατομμυρίων ευρώ. Το 2013 δόθηκαν συνολικά 300 εκατομμύρια ευρώ σε όλες τις εταιρείες. Κάντε και google search να δείτε ότι δεν υπάρχει καν υποψία σχετικού δημοσιεύματος εκείνη την εποχή. Όλη η υπόθεση είναι παραμύθια της Χαλιμάς», υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Μεταξύ άλλων, ο Άδωνις Γεωργιάδης επιστράτευσε και το καυστικό χιούμορ για να σχολιάσει τις βολές εναντίον του με αφορμή την περιβόητη δικογραφία, όταν δεχόμενος διακοπή από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Εξεταστική, είπε με νόημα: «Σας παρακαλώ δεν μπορώ να φωνάζω. Έχω λουμπάγκο από χθες, πονάει η μέση μου τρομερά και δεν μπορώ να πάρω και Voltaren για προφανείς… λόγους».

Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά - skai.gr
TAGS: Novartis