Ο Λιντζέρης προσπάθησε να φωτογραφήσει τη δικογραφία της Novartis

Μίνι "επεισόδιο" με πρωταγωνιστή των πρώην πρόεδρο του ΕΟΦ, Δημήτρη Λιντζέρη, σημειώθηκε πριν από λίγο στην αίθουσα 131 της Βουλής, όπου έχει μεταφερθεί από χθες προς φύλαξη και ανάγνωση η πολυσυζητημένη δικογραφία της Novartis.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές ο κ. Λιντζέρης, που προσήλθε για να διαπιστώσει ιδίοις όμασι με ποιο τρόπο τον κατηγορούν για εμπλοκή στην υπόθεση οι 3 προστατευόμενοι μάρτυρες, έβγαλε φωτογραφίες της δικογραφίας με το κινητό του παρότι αυτό απαγορεύεται ρητώς, αφού ο φάκελος είναι προσβάσιμος από τους ενδιαφερόμενους μόνο για ανάγνωση.

Το γεγονός αντιλήφθηκε ο αστυνομικός της Φρουράς της Βουλής, που είχε εκείνη την ώρα στην ευθύνη του τη φύλαξη του χώρου, ενημέρωση άμεσα τον Ειδικό Γραμματέα της Βουλής και τις αρμόδιες υπηρεσίες, οι οποίοι απαίτησαν ο πρώην πρόεδρος του ΕΟΦ να σβήσει ενώπιόν τους τις φωτογραφίες που είχε τραβήξει.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως αφού επιβεβαιώθηκε ότι δεν υπήρχε οπτικό υλικό που θα μπορούσε να εξέλθει της αίθουσας για πάσα χρήση, ο κ. Λιντζέρης αποβλήθηκε από την αίθουσα.

Οι πληροφορίες θέλουν ανάλογο περιστατικό να καταγράφηκε χθες και με τον πρώην υπουργό υγείας και βουλευτή της ΝΔ, Μάριο Σαλμά, ο οποίος ωστόσο δεν αποβλήθηκε επειδή είναι εν ενεργεία βουλευτής, αλλά του ζητήθηκε επίσης να διαγράψει από το κινητό του τις φωτογραφίες.

Από την πλευρά του ο πρώην πρόεδρος του ΕΟΦ, Δημήτρης Λιντζέρης, δήλωσε στις κάμερες ότι έχει υπηρετήσει για 12 χρόνια τον ΕΟΦ και έχει διατελέσει για ένα χρόνο πρόεδρος του οργανισμού, αποκλείοντας ρητά και κατηγορηματικά οποιαδήποτε προσωπική παράνομη συναλλαγή.

Ο πρώην πρόεδρος του ΕΟΦ υπογράμμισε ότι πάντα λειτουργούσε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και πρόσθεσε ότι θα προβεί με όλα τα ένδικα μέσα κατά αυτής της μεθοδευμένης σκευωρίας, όπως την χαρακτήρισε.

Αποκάλεσε μάλιστα την συγκεκριμένη υπόθεση «βούρκο στην πολιτική ιστορία της χώρας».

Σχετικά με τα όσα του προσάπτονται δήλωσε ότι «ένας από τους μάρτυρες αναφέρει ότι εικάζει ότι ο Λιντζέρης αποκλείεται να έλαβε λιγότερο από ένα ποσό χωρίς να λέει πότε, ποιος, που...» και συνέχισε λέγοντας «ως πρόεδρος ΕΟΦ είχα επικοινωνία με τον κόσμο, αλλά αυτό δεν σημαίνει το παραμικρό. Είναι κάτι που γίνεται και σήμερα».

Αναφερόμενος στο επεισόδιο που έλαβε χώρα στην αίθουσα 131, είπε ότι έβγαλε μία φωτογραφία της δικογραφίας για να έχει μία καλύτερη εικόνα, του το απαγόρευσαν και στη συνέχεια αφού τη διέγραψε, έγραψε κάποια στοιχεία στο χέρι.

Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά
TAGS: Novartis