Στην Εξεταστική για την Υγεία μεταφέρθηκε η αντιπαράθεση για τη Novartis

Στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής όπου καταθέτει αυτή την ώρα ο Άδωνις Γεωργιάδης για την υπόθεση του ΚΕΛΠΝΟ μεταφέρθηκε η οξύτατη αντιπαράθεση Κυβέρνησης - Αντιπολίτευσης που έχει ξεσπάσει από χθες με αφορμή τον φάκελο για τη Novartis.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης κατήγγειλε την ύπαρξη πλαστογραφημένου ηχητικού ντοκουμέντου βάσει του οποίου κατηγορείται. Πρόκειται είπε για σκευωρία που έχει στήσει ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολλάκης με στέλεχος του ΚΕΛΠΝΟ για να τον εμπλέξουν.

Ανακοίνωσε παράλληλα ότι δίνει στην Εξεταστική άδεια να ανοίξει τους τραπεζικούς του λογαριασμούς σε Ελλάδα και εξωτερικό, εφόσον το επιθυμεί.

Πριν την έναρξη της κατάθεσης Γεωργιάδη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κατήγγειλαν παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης και προσπάθεια αλλαγής ατζέντας με την υπόθεση Novartis, την επομένη του μεγάλου συλλαλητηρίου στην Αθήνα.

«Ναι διάβασα το διαβιβαστικό της Δικογραφίας και όλα τα έγγραφα που περιλαμβάνονται σε αυτή» δήλωσε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Όπως είπε έπρεπε να γνωρίζει τι ακριβώς παρέλαβε από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου που του έστειλε τη δικογραφία για να τη διαβιβάσει στη βουλή ως όφειλε γιατί η έρευνα βρήκε μπροστά της πολιτικά πρόσωπα.

Δήλωσε ότι στο διαβιβαστικό της Εισαγγελέως περιγράφονται αναλυτικά τι έχει βρεθεί για τον καθένα από τους πολιτικούς.

Ο υπουργός χαρακτήρισε γελοιότητες ότι συνέπεσε σκόπιμα η υπόθεση με το μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα και πρόσθεσε ότι τώρα ολοκλήρωσε την έρευνα η εισαγγελέας διαφθοράς. Υποστήριξε επίσης ότι πρόκειται για σκάνδαλο, μεγαλύτερο από αυτό της Siemens.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ Κοντονή ο πρώην Υπουργός και στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρης Σταμάτης, δήλωσε ότι ο ίδιος ο Υπουργός ομολόγησε την δικονομική παρέμβασή του στη δικαιοσύνη, αφού παραδέχτηκε ότι ανέγνωσε τη δικογραφία.

Διερωτήθηκε επίσης ποιες είναι οι πράξεις που θα μπορούσαν να είχαν κάνει στην υπόθεση οι πρώην πρωθυπουργοί Αντώνης Σαμαράς και Παναγιώτης Πικραμμένος.

«Από την προκαταρκτική έρευνα που έγινε στις ΗΠΑ δεν προέκυψαν ευθύνες πολιτικών προσώπων. Τι είναι αυτό που άλλαξε τώρα;» είπε στον ΣΚΑΙ ο Νότης Μηταράκης, βουλευτής και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία.

Σημείωσε ότι είναι πρωτοφανές αυτό που έγινε χθες με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο ο οποίος μετέβη στον Άρειο Πάγο για να ενημερωθεί για την υπόθεση.

Μιλάμε για μια υπόθεση που η κυβέρνηση θέλει να χρησιμοποιήσει με τρόπο που κουρελιάζει το σύνταγμα σχολίασε στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης. Είπε ακόμη ότι είναι αντιθεσμική η παρουσία του κ. Τζανακόπουλου στον Άρειο Πάγο και οι απαντήσεις που έδωσε δεν είναι πειστικές.
Πηγή: skai.gr