Κοντονής: «Σκάνδαλο μεγαλύτερο από αυτό της Siemens»

Σύσκεψη με τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή και τον αναπληρωτή υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο στο Μέγαρο Μαξίμου για την υπόθεση της Novartis είχε ο πρωθυπουργός.

Εξερχόμενος ο κ. Κοντονής δήλωσε ότι «με εντολή του πρωθυπουργού η δικογραφία θα έχει πάει στη Βουλή μέχρι αύριο το μεσημέρι. Όπως είπε θα ενημερωθούν τα πολιτικά κόμματα».

Ο κ Κοντονής έκανε λόγο για σκάνδαλο μεγαλύτερο από τη Siemens, λέγοντας ότι «υπήρχαν φαρμακευτικές εταιρείες που προχωρούσαν σε υπερτιμήσεις φαρμάκων και εκτοξεύθηκε η φαρμακευτική δαπάνη».

«Πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από σύσταση του ελληνικού κράτους» είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος καλώντας «όσους μιλούν για πολιτικές διώξεις να μην μιλούν γιατί εκτίθενται».

Στην δικογραφία για την υπόθεση με τις υπερτιμολογήσεις της Novartis, εμπλέκονται 10 πολιτικά πρόσωπα.

Αφορά την περίοδο από το 2006 ως και το 2015. Τα αδικήματα που περιλαμβάνει είναι απιστία και δωροδοκία, που όμως έχουν παραγράφει με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών. Η Δικαιοσύνη πάντως συνεχίζει την έρευνα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στα πολιτικά πρόσωπα είναι οι πρώην πρωθυπουργοί κύριοι Σαμαράς και Πικραμένος και άλλα 8 πρόσωπα, που διετέλεσαν υπουργοί σε πόστα που σχετίζονταν με αποφάσεις για την τιμολόγηση φαρμακευτικών σκευασμάτων, κυρίως υπουργών Υγείας, Οικονομικών και Ανάπτυξης.

Επίσης στη Βουλή αποστέλλονται αναφορές σε βάρος του Παναγιώτη Κουρουμπλή, για διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών καθώς διετέλεσε υπουργός Υγείας το πρώτο διάστημα διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Δίωξη έχει ασκηθεί και για το ανώτατο στέλεχος της πολυεθνικής για το αδίκημα της δωροδοκίας, στον οποίο έχει απαγορευθεί ήδη η έξοδος από τη χώρα.
Πηγή: skai.gr
TAGS: Novartis