Κλείσιμο

Σύσκεψη Τσίπρα με Κοντονή και Παπαγγελόπουλο για την υπόθεση Novartis

Το Μαξίμου «σηκώνει» την υπόθεση της Novartis. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε λίγη ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα έχει σύσκεψη με τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή και τον αναπληρωτή υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι κ. Κοντονής και Παπαγγελόπουλος θα ενημερώσουν τον πρωθυπουργό για τις εξελίξεις μετά τη διαβίβαση στη Βουλή της δικογραφίας για την υπόθεση Novartis στη Βουλή, καθώς εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δικογραφία που θα φθάσει στη Βουλή αναφέρεται σε συνολικά δέκα πολιτικά πρόσωπα, που διετέλεσαν υπουργοί σε αρμόδια πόστα που σχετίζονταν με αποφάσεις για την τιμολόγηση φαρμακευτικών σκευασμάτων, κυρίως υπουργών Υγείας, Οικονομικών και Ανάπτυξης

«Eχουμε λάβει γνώση των δημοσιευμάτων σχετικά με τις επιχειρηματικές μας πρακτικές στην Ελλάδα. Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με τις αρχές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και δεν μπορούμε να σχολιάσουμε περαιτέρω αυτή την στιγμή» ανακοίνωσε από την πλευρά της πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία. 

«Επισκέφθηκα στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να ενημερωθώ για τη Novartis» ανακοίνωσε νωρίτερα ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος. 

Για αντισυνταγματική, και πρωτόγνωρη για τους θεσμούς, επίσκεψη του κυβερνητικού εκπροσώπου  στον Άρειο Πάγο έκανε λόγο ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Διευκρίνιση - Δήλωση Πικραμμένου

Σε ό,τι αφορά συγκεκριμένα τον πρώην πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμένο, από την Εισαγγελία Διαφθοράς έγινε γνωστό, ότι το όνομά του περιελήφθη στη δικογραφία που εστάλη στη Βουλή, χωρίς ειδικότερα στοιχεία για αυτόν, απλά στη λογική της "αμελητί" διαβίβασης.

«Ουδεμία σχέση έχω με το σκάνδαλο της φαρμακοβιομηχανίας Novartis, τόσο εγώ προσωπικά, όσο και η υπηρεσιακή Κυβέρνηση της χρονικής περιόδου Μαΐου -Ιούνιου 2012» επισήμανε ο πρώην υπηρεσιακός Πρωθυπουργός κ. Πικραμμένος.

Πηγή: skai.gr