Tζανακόπουλος: Επισκέφθηκα τον Άρειο Πάγο για να ενημερωθώ για τη Novartis

«Επισκέφθηκα στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να ενημερωθώ για τη Novartis» δηλώνει ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος. Σε ανακοίνωσή του επικαλείται για την απόφασή του να επισκεφθεί τον Άρειο Πάγο «δημοσιεύματα κυριακάτικων εφημερίδων σχετικά με την έρευνα που διεξάγει η Ελληνική Δικαιοσύνη για την υπόθεση της Novartis».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρει ότι η Εισαγγελέας τον ενημέρωσε ότι η δικογραφία διαβιβάζεται στον υπουργό Δικαιοσύνης για τις απαραίτητες ενέργειες.

Επίσης, ο κ. Τζανακόπουλος δηλώνει ότι ενημερώθηκε για τις εξελίξεις σε σχέση με την κατάσταση στις φυλακές Κορυδαλλού, μετά την έρευνα τα ξημερώματα του Σαββάτου και τις ενέργειες της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Από την επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη διευκρινίστηκε πάντως ότι «ουδέποτε έλαβα μέρος η ίδια η οι επίκουροι εισαγγελικοί λειτουργοί σε σύσκεψη με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο στον Άρειο Πάγο».

Για αντισυνταγματική, και πρωτόγνωρη για τους θεσμούς, επίσκεψη του κυβερνητικού εκπροσώπου  στον Άρειο Πάγο έκανε λόγο ο Άδωνις Γεωργιάδης.


Πηγή: skai.gr