Κλείσιμο

Πιτσιόρλας: Πολύ μακριά από τους στόχους το συλλαλητήριο της Αθήνας

Το χθεσινό (Κυριακή) συλλαλητήριο ήταν μεν μεγάλο, αλλά πολύ μακριά από τους στόχους που έθεσαν οι διοργανωτές του επέμεινε τη Δευτέρα ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο FM.

«Ως προς το θέμα των Σκοπίων η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί και, αν καταστεί δυνατό να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα, θα πάμε στο επόμενο στάδιο που θα είναι η προσπάθεια για την επίλυση του ζητήματος» ξεκαθάρισε.

Σύμφωνα με τον κ. Πιτσιόρλα «η κυβέρνηση ακούει τα πάντα, δέχεται όλα τα μηνύματα και τα επεξεργάζεται και τα αξιοποιεί, προωθώντας αυτό που θεωρεί ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας».

«Αυτό που έχει σημασία είναι ότι το πολιτικό κλίμα δεν διαταράχθηκε, ότι ο στόχος που τέθηκε, κυρίως από πλευρά ΝΔ, δεν επετεύχθη. Το πρόβλημα το έχει η ΝΔ τώρα και πρέπει να ασχοληθούμε με τα πραγματικά προβλήματα της χώρας, ένα από αυτά είναι η προσπάθεια επίλυσης της διαφοράς με τη γειτονική χώρα, αλλά δεν είναι το μόνο. Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη μεγάλα θέματα, με τα οποία θα πρέπει να ασχολούμαστε και να προωθούμε τις λύσεις» είπε ο υφυπουργός.

Μέχρι τότε όμως, συνέστησε ηρεμία, ψυχραιμία. «Τα γιουρούσια που κατά καιρούς επιχειρεί η ΝΔ το ένα μετά το άλλο διαψεύδονται και αποτυγχάνουν υποστήριξε.

Σχετικά με το ενδεχόμενο διεξαγωγής εκλογών, σχολίασε ότι «εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, όπως είπε και ο πρωθυπουργός και δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνουν νωρίτερα».

Σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις, δήλωσε ότι «πρέπει να πάμε ένα βήμα πιο πάνω στις επενδύσεις εντός του 2018, αρκεί να δουλέψουμε όλοι για να αξιοποιήσουμε το ήδη μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον».

«Ένας είναι ο τομέας των άμεσων ξένων επενδύσεων και δεύτερος ο τομέας των εξαγωγών. Eάν σε αυτά καταφέρουμε να αλλάξουμε την εικόνα μας, τότε θα έχουμε αλλάξει την οικονομία μας» είπε ο υφυπουργός.

Για το έργο του Ελληνικού, διαβεβαίωσε ότι μέσα στο επόμενο δίμηνο το αργότερο, θα εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα και από την ώρα που θα εκδοθεί όλα όσα γίνονται είναι βήματα υλοποίησης του έργου.
Πηγή: skai.gr