ΝΔ για Σκοπιανό: Οι αυτονόητες ευθύνες του Τσίπρα ορίζονται από το Σύνταγμα

«Οι αυτονόητες ευθύνες του πρωθυπουργού ορίζονται από το Σύνταγμα» απάντησαν κύκλοι της ΝΔ, αργά το βράδυ του Σαββάτου, στην εκδοχή του Μαξίμου για το τι διαμείφθηκε μεταξύ του πρωθυπουργού και του προέδρου της ΝΔ κατά την ενημέρωση που είχε ο κ. Μητσοτάκης για τη συνάντηση Τσίπρα – Ζάεφ στο Νταβός.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη κυβερνητική πηγή, την οποία επικαλείται το ΑΜΠΕ, κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΝΔ ο πρωθυπουργός το περασμένο Σάββατο «έστειλε το μήνυμα: έχω ευθύνη απέναντι στη χώρα».

«Η διαρροή του Μαξίμου είναι ακατανόητη... Οι αυτονόητες ευθύνες του πρωθυπουργού έναντι της χώρας ορίζονται από το Σύνταγμα και μακάρι ο κ. Τσίπρας να τις είχε συνειδητοποιήσει πριν από τη συνάντησή του με τον κ. Μητσοτάκη, μήπως και αποφύγει τους μικροκομματικούς χειρισμούς του και στο Σκοπιανό ζήτημα» απάντησαν από την Πειραιώς.

Στα Σκόπια θα βρεθεί στα τέλη Φεβρουαρίου ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, Μπουγιάρ Οσμάνι. 

Την ανάγκη να μη δημιουργείται σύγχυση για την ταυτότητα εξέφρασε στο μεταξύ ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος. 

Ως προς το θέμα της ταυτότητας, που «ανέβασαν» οι Σκοπιανοί αξιωματούχοι, ο υπουργός εξήγησε, μιλώντας, στην ΕΡΤ ότι δεν πρέπει να δημιουργείται σύγχυση με τη δική μας ιστορική ελληνική Μακεδονία. «Και το γειτονικό κράτος έχει, όπως όλα τα κράτη και οι λαοί, δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού της ιδιοπροσωπίας του» τόνισε. Γι' αυτό, κατέστησε σαφές, «το όνομα πρέπει να διακρίνει σαφώς την ιστορική ελληνική Μακεδονία από το δικό τους κράτος και να μην επιτρέπει κανένα στοιχείο αλυτρωτισμού». 
Πηγή: skai.gr