Μαξίμου: Ο Τσίπρας είπε στον Μητσοτάκη ότι έχει ευθύνη απέναντι στη χώρα

Τη δική τους εκδοχή για το τι διαμείφθηκε μεταξύ του πρωθυπουργού και του προέδρου της ΝΔ κατά την ενημέρωση του κ. Μητσοτάκη στο Μαξίμου για τις επαφές του με τον Ζόραν Ζάεφ στο Νταβός παρουσιάζουν κυβερνητικοί κύκλοι.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη κυβερνητική πηγή, την οποία επικαλείται το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρωθυπουργός το περασμένο Σάββατο «έστειλε το μήνυμα: έχω ευθύνη απέναντι στη χώρα».

Στην ένσταση που, σύμφωνα πάντα με την κυβερνητική πηγή, έθεσε ο κ. Μητσοτάκης, ότι η κυβέρνηση ανέσυρε το ονοματολογικό για μικροπολιτικούς σκοπούς, αποσκοπώντας στη διάσπαση της ΝΔ, «ο κ. Τσίπρας τον διαβεβαίωσε ότι δεν πήρε τη σχετική πρωτοβουλία επίλυσης του ζητήματος, ούτε για να διχάσει ούτε για να ενώσει κανένα άλλο πολιτικό σχηματισμό».

«Επιπλέον ο πρωθυπουργός αντέτεινε ότι, όσο κάθεται εκείνος στην καρέκλα αυτή (σ.σ. του πρωθυπουργού), έχει ευθύνη στη χώρα και στην ιστορία της».

Ταυτοχρόνως, αναφέρει το Μαξίμου, «ο κ. Τσίπρας κατέδειξε τη στόχευση, τη δική του και της κυβέρνησης, αναφορικά με τις σχέσεις με την ΠΓΔΜ, λέγοντας ότι όσο περνάει από το χέρι του, θα το λύσει».

Την ανάγκη να μη δημιουργείται σύγχυση για την ταυτότητα εξέφρασε στο μεταξύ ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος. 

Ως προς το θέμα της ταυτότητας, που «ανέβασαν» οι Σκοπιανοί αξιωματούχοι, ο υπουργός εξήγησε, μιλώντας, στην ΕΡΤ ότι δεν πρέπει να δημιουργείται σύγχυση με τη δική μας ιστορική ελληνική Μακεδονία. «Και το γειτονικό κράτος έχει, όπως όλα τα κράτη και οι λαοί, δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού της ιδιοπροσωπίας του» τόνισε. Γι' αυτό, κατέστησε σαφές, «το όνομα πρέπει να διακρίνει σαφώς την ιστορική ελληνική Μακεδονία από το δικό τους κράτος και να μην επιτρέπει κανένα στοιχείο αλυτρωτισμού». 
Πηγή: skai.gr