Kόντρα Μαξίμου - ΝΔ για την απειλητική επιστολή στον Κοτζιά

Έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία πυροδότησε η απειλητική επιστολή που έλαβε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς από αγνώστους, οι οποίοι του έγραψαν ότι «έχουμε τρεις σφαίρες για σένα».

Δύο 24ωρα πριν το Συλλαλητήριο της Κυριακής
, η πρώτη βολή ήλθε από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου, το οποία κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι εδώ και δύο ημέρες δεν έχει καταδικάσει «φασιστικές απειλές» που έχουν διατυπωθεί.

«Μετά τις ‘σφαίρες για τους προδότες’ που υποσχόταν η επικεφαλής ακροδεξιού κόμματος σε κάλεσμά της για το συλλαλητήριο της Κυριακής, σήμερα οι σφαίρες έφθασαν με απειλητικές επιστολές στον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά», ανέφερε η γενική γραμματεία του πρωθυπουργού.

«Εν αντιθέσει με άλλους, είναι διαχρονικά αυταπόδεικτο ότι η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα τη βία από όπου και αν προέρχεται», απάντησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσθέτοντας ότι «προφανώς αυτό ισχύει και για τις απειλές εναντίον του υπουργού Εξωτερικών».

Η ΝΔ επισημαίνει ότι οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά, ποιος «δείχνει ανοχή στη βία και κυρίως ποιος εξακολουθεί να διχάζει τους Έλληνες».

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Κοτζιάς απέδωσε την ευθύνη για την επιστολή σε «συγκεκριμένα συστήματα, έντυπα και κανάλια» που τον «συκοφαντούν», χαρακτηρίζοντάς τα «ηθικούς αυτουργούς» των απειλών εναντίον του.

Τόνισε ότι περιμένει την απερίφραστη καταδίκη τόσο από την Νέα Δημοκρατία όσο και από την Ιερά Σύνοδο.
Πηγή: skai.gr