ΑΝΕΛ: «Μακεδονική» εθνότητα και γλώσσα δεν υπάρχουν στην ΠΓΔΜ

«Μακεδονική» εθνότητα και γλώσσα δεν υπάρχουν στην ΠΓΔΜ, δήλωσε στον ΣΚΑΪ η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, στον απόηχο της δήλωσης του ειδικού διαμεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών Μάθιου Νίμιτς ότι η Αθήνα δεν έχει θέσει θέμα ταυτότητας.

Η Μανταλένα Παπαδοπούλου επαναβεβαίωσε ότι οι ΑΝΕΛ δεν θα υπερψηφίσουν στη Βουλή ονομασία που θα περιέχει τη λέξη «Μακεδονία» ή παράγωγά του, ενώ αρνήθηκε να τοποθετηθεί επί της επιδίωξης του υπουργείου Εξωτερικών για σύνθετη ονομασία σε αμετάφραστα σλαβικά.

Τόνισε ότι η χρήση του ονόματος «Μακεδονία» υποδηλώνει αλυτρωτισμό από την πλευρά των Σκοπίων.

Η κ. Παπαδοπούλου απέφυγε πάντως να διευκρινίσει εάν ο κυβερνητικός εταίρος προτίθεται να απέχει από την ψηφοφορία για την ονομασία εάν αυτό είναι απαραίτητο για να υπάρξει κυβερνητική πλειοψηφία, αναφέροντας ότι με δεδομένο ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται δεν θέλει να προδικάσει εξελίξεις.

Όσον αφορά το συλλαλητήριο της Κυριακής στο Σύνταγμα, η κ. Παπαδοπούλου είπε ότι οι ΑΝΕΛ έχουν δώσει το ελεύθερο στα στελέχη τους να συμμετάσχουν εάν θέλουν, αν και υποστήριξε ότι τυχόν συμμετοχή τους δεν θα έχει αντικυβερνητικό χαρακτήρα.
Πηγή: skai.gr
TAGS: ΠΓΔΜ