Τζανακόπουλος: Οι δηλώσεις Ντιμιτρόφ δεν βοηθούν

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, σημείωσε ότι τον τελευταίο καιρό έχει βελτιωθεί το κλίμα με πολιτική ηγεσία Σκοπίων.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι δεν βοηθούν σε αυτήν την κατεύθυνση οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ, ο οποίος νωρίτερα είπε ότι αν θιχτεί το ζήτημα της ταυτότητας, δεν θα υπάρξει λύση.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες πολιτικές απαιτήσεις για μια αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία.

Όπως είπε, η κυβέρνηση θέτει τρεις πυλώνες. Σύνθετη ονομασία, erga omnes (δηλ. έναντι όλων) και απαλοιφή αλυτρωτισμού. Για τα δύο τελευταία, απαιτείται συνταγματική αναθεώρηση, τόνισε.

Από ελληνικής πλευράς υπογράμμισε πως έχει αναλάβει να ετοιμάσει σχέδιο συμφωνίας και αναμένουμε τις απαντήσεις της ΠΓΔΜ, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι υπάρχει παράθυρο ευκαιρίας.

Επέμεινε ότι η στάση της κυβέρνησης είναι ενιαία και πως ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος έχει πλήρη εμπιστοσύνη στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Για τις αναφορές του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου σε βάρος του αντιπροέδρου της Ευρωβουλής Δημήτρη Παπαδημούλη και άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε πως δεν τον βρίσκουν σύμφωνο και συμπλήρωσε ότι ο καθένας κρίνεται για τη δημόσια παρουσία του.
Πηγή: skai.gr