Τσακαλώτος: Αισθάνομαι «τσαλακωμένος» αριστερός

«Θέλουμε ένα πρόγραμμα που θα το οικειοποιηθεί ο ελληνικός λαός. Η μεγάλη αλλαγή θα είναι το πρόγραμμα το οποίο εμείς θα παρουσιάσουμε στον Ελληνικό λαό και αυτός θα έχει την ευκαιρία να το στηρίξει μέσα από εκλογές» τόνισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος φιλοξενήθηκε σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Αναφορικά με τις κατηγορίες που ακούγονται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση «οικοδομεί» το «μαξιλάρι ασφαλείας» στην οικονομία ο κ. Τσακαλώτος υπογράμμισε πως: «το απόθεμα δεν το παίρνουμε από το ΕΣΠΑ, είναι χρήματα από το πρόγραμμα του ESM και από τις εξόδους στις αγορές. Το σημαντικό είναι η χώρα να βγει από την εντατική. Δεν είναι σωστό να μην έχουμε την ωριμότητα και την πίστη πως ολόκληρη η οικονομία μπορεί να κινηθεί χωρίς στήριξη και πρόγραμμα. Είμαστε τυχεροί γιατί τώρα η οικονομία στην Ευρώπη ανακάμπτει. Κάποια στιγμή παίρνεις μία απόφαση. Αλλάξαμε την χώρα. Τώρα πρέπει να μας εμπιστευθούν οι αγορές και τα κράτη μέλη. Και οι αγορές είναι πολύ ευχαριστημένες με την πρόοδό μας. Οι αγορές θέλουν μία κανονικότητα στην Ελλάδα. Ο μόνος λόγος να είσαι σε ένα πρόγραμμα είναι για να βγεις κάποια στιγμή από αυτό. Ούτε η Πορτογαλία είχε γραμμή πίστωσης ούτε η Κύπρος και η Ιρλανδία».

Αναφορικά με τις δηλώσεις Κοστέλο για δεκαετή επιτήρηση τόνισε: «θα υπάρχει επιτήρηση και σήμερα και αύριο η οποία συνεχώς θα μειώνεται. Υπάρχει ένα μεγάλο πλαίσιο επιτήρησης το οποίο όμως βρίσκεται μέσα στην ατζέντα Μακρόν και υπάρχει η προοπτική χαλάρωσής του.
Αναφορικά με τις δηλώσεις – προτάσεις Μελανσόν σημείωσε: «προφανώς συμβιβαστήκαμε αλλά δεν νοιώθω τύψεις για αυτό. Ο κ. Μελανσόν είναι ευρωσκεπτικιστής. Αν διαλυθεί η Ευρωζώνη σήμερα θα υπάρξει καταστροφή για τα λαϊκά στρώματα. Λίγο τσαλακωμένος μπορεί να αισθάνομαι. Υπάρχουν προβλήματα και εννοείται πως έχουν γίνει απαραίτητοι συμβιβασμοί».

Αναφορικά με το επικείμενο συλλαλητήριο ο ΥΠΟΙΚ σημείωσε πως «θεωρώ εντελώς νόμιμο τρόπο έκφρασης τα συλλαλητήρια. Ο κόσμος έχει δικαίωμα να εκφράζεται έτσι για ότι θεωρεί αναγκαίο. Θα έλεγα σε όσους βγαίνουν στους δρόμους πως πέρα από τα σύμβολα που είναι σημαντικά πως υπάρχουν και άλλες οπτικές για το ζήτημα. Η συν-ανάπτυξη με τον Βόρειο γείτονα είναι σήμερα το ζητούμενο. Στο ζήτημα του ονόματος έχουμε περάσει από χίλια κύματα. Νομίζω πως είμαστε σε μία φάση που η αριστερά δικαιώνεται για τις θέσεις της. Η αριστερά πάντα έλεγε σημαντικό το όνομα αλλά να βρούμε μία λύση».
Πηγή: skai.gr