Παρακράτηση ? της μηνιαίας αποζημίωσης για τον Κασιδιάρη

Πειθαρχική ποινή παρακράτησης του ? της μηνιαίας αποζημίωσής του, εισηγείται, να επιβληθεί στον Ηλία Κασιδιάρη, η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, για τις πρωτοφανείς υβριστικές εκφράσεις που χρησιμοποίησε στις 17/1 εναντίον του Υπουργού Εξωτερικών και όσων πολιτικών συμφωνούν με μία σύνθετη ονομασία των Σκοπίων, φτάνοντας στο σημείο να απειλεί ακόμα και με στρατόπεδα συγκέντρωσης δικτατορικού καθεστώτος.

Η Επιτροπή, που έλεγξε τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής για «αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά και ρητορική μίσους» κατόπιν προτάσεως του Προέδρου της Βουλής, έλαβε την απόφαση ομόφωνα και πλέον η υπόθεση παραπέμπεται στην Ολομέλεια, η οποία θα την επικυρώσει.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης πάντως - παρότι γνώριζε το προβλεπόμενο πρόστιμο των περίπου 1.300 ευρώ - όχι μόνο δεν πτοήθηκε από την ενεργοποίηση των πειθαρχικών διαδικασιών εναντίον του με την κατηγορία του «εθνικιστικού και διχαστικού παραληρήματος», αλλά έδειξε αμετανόητος αποστέλλοντας υπόμνημα με ύβρεις όπως «κομματικά εγκάθετος» εναντίον του Νίκου Βούτση.

Κατόπιν αυτού, ωστόσο, ο Πρόεδρος της Βουλής πρότεινε την τιμωρία Κασιδιάρη και για το παράπτωμα της εξύβρισης με την επιβολή της ίδιας ποινής , δηλαδή της παρακράτησης επιπλέον 1.283 ευρώ άπαξ, πρόταση που στήριξε η πλειοψηφία με εξαίρεση τους κ.κ. Γιώργο Γεωργαντά και Μάριο Γεωργιάδη από την Ένωση Κεντρώων οι οποίοι έκριναν ότι θα έπρεπε να κληθεί εκ νέου σε απολογία γι’ αυτό το παράπτωμα.

Και αυτό το θλιβερό περιστατικό πάντως, καταδεικνύει για άλλη μία φορά ότι ακόμα και μετά την αυστηροποίησή του, ο Κώδικας Δεοντολογίας των βουλευτών, δεν μοιάζει ικανός να συνετίσει εκείνους που επιδεικνύουν αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά υπονομεύοντας το κύρος του Κοινοβουλίου ενίοτε ακόμα και της ίδιας της Δημοκρατίας.
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά