FT: O Τσίπρας παίζει πόκερ με το «Μακεδονικό»

Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται αντιμέτωπος με σφοδρές λαϊκές και πολιτικές αντιδράσεις σε οποιαδήποτε λύση με τον όρο «Μακεδονία», αναφέρουν σε σημερινό τους άρθρο οι FT, επισημαίνοντας ότι το 60% των πολιτών δεν επιθυμεί σύνθετη ονομασία.

Στις αντιδράσεις συμπεριλαμβάνονται τα συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και το επερχόμενο της Αθήνας καθώς και οι βολές της αντιπολίτευσης  με τη Νέα Δημοκρατία να κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι αγνόησε τους πολιτικούς αρχηγούς στις συνομιλίες με τα Σκόπια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ο Ελληνας πρωθυπουργός δέχεται πυρά από την αξιωματική αντιπολίτευση και ταυτόχρονα, καλείται να διαχειριστεί και την συνύπαρξη με τους «υπερεθνικιστές» κυβερνητικούς εταίρους τους ΑΝΕΛ, που έχουν τοποθετήσει το Μακεδονικό στο επίκεντρο της πολιτικής τους ταυτότητας.

Παράλληλα, επισημαίνεται στο άρθρο, η Εκκλησία που στην αρχή έμοιαζε να στηρίζει τον κ. Τσίπρα, τώρα εμφανίζεται να αντιδρά σε ενδεχόμενο συμβιβασμό. Πρόκειται για ένα χάος που φαντάζει αδύνατο να τιθασευθεί σχολιάζει η εφημερίδα και διερωτάται ποιο όφελος θα μπορούσε αποκομίσει απ' όλο αυτό ο έλληνας Πρωθυπουργός.  

Ακόμα και το να αγγίξει το θέμα, είναι μια υψηλού ρίσκου στρατηγική σε μια χρονική στιγμή που θα έπρεπε να πανηγυρίζει την έξοδο της χώρας από τα προγράμματα διάσωσης που κράτησαν οκτώ χρόνια. Για τους δυσαρεστημένους Έλληνες που βρίσκονται υπό την κηδεμονία των πιστωτών για περίπου μία δεκαετία, ίσως το ζήτημα να αποδειχθεί στη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.



Πηγή: FT